År 2000 släppte Heather Small från den brittiska gruppen M People sitt debutalbum Proud. Titelspåret var även första singeln med sångerskan och det har sedan 2000 varit en av mina favoritlåtar. Inte bara för att den är underbart upplyftande och med en sjukt snygg produktion som för att vara släppt 2000 känns väldigt mycket tidigt 90-tal, vilket jag uppskattade. Men det är också en låt som jag tycker passar extra bra under denna något annorlunda Pride-vecka här i Sverige. Även om låten i sig inte var skriven som ett HBTQ-anthem, så är det svårt att inte tolka in det i titeln och känslan av låten. Om att våga stå ut, göra skillnad och resa sig upp och vara just stolt. Det är väl det som gjort att låten ganska snabbt omfamnades av HBTQ-samhället. Där har den använts i filmer och serier och DJs har under åren remixat låten for dansgolven världen över. Senast förra året släpptes två remix-maxis med låten.

Proud brev även temalåten för OS i London 2012 och användes flitigt i de olika kampanjvideor för att få spelen till den brittiska huvudstaden.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.