År 2000 släppte Heather Small från den brittiska gruppen M People sitt debutalbum Proud. Titelspåret var även första singeln med sångerskan och det har sedan 2000 varit en av mina favoritlåtar. Inte bara för att den är underbart upplyftande och med en sjukt snygg produktion som för att vara släppt 2000 känns väldigt mycket tidigt 90-tal, vilket jag uppskattade. Men det är också en låt som jag tycker passar extra bra under denna något annorlunda Pride-vecka här i Sverige. Även om låten i sig inte var skriven som ett HBTQ-anthem, så är det svårt att inte tolka in det i titeln och känslan av låten. Om att våga stå ut, göra skillnad och resa sig upp och vara just stolt. Det är väl det som gjort att låten ganska snabbt omfamnades av HBTQ-samhället. Där har den använts i filmer och serier och DJs har under åren remixat låten for dansgolven världen över. Senast förra året släpptes två remix-maxis med låten.

KMR Studios

Proud brev även temalåten för OS i London 2012 och användes flitigt i de olika kampanjvideor för att få spelen till den brittiska huvudstaden.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.