SaRaha är tillbaka för att följa upp sin tolkning av R.E.M.s I’ts the end of the world as we know it (and I feel fine) som släpptes i våras. Även denna gång är det en cover och sångerskan har blåst liv i Plastic Bertrands härliga singel Ça plane pour moi. Resultatet är en lekfull version där SaRaha gör en swahiliversion av låten. Det blir med andra ord dansant afropunk och en tolkning av låten som helt klart stod ut i mängden.

POPMUZIK LOVER 2

Om arbetet med denna tolkning berättade SaRaha för bloggen:

Ça plane pour moi är en av mina favoritlåtar, den har en fantastisk galenskap som är svår att definiera men väldigt lätt att ta till sig.

Jag har länge velat hitta något lite punkigt och skavigt i min hybridpop och tillsammans med den fantastiska producenten Robin Lynch jobbade vi fram den här covern; ett kollage av språk och ljudtraditioner, där meningen inte finns som en tydlig berättelse utan som en taktil känsla. Jag ville också hitta ett sätt att fånga känslan visuellt, och har samarbetat med videokonstnären Linus Malmsten som skapat lyric videon.”

Du hör låten här nedan samt kan se textvideon som båda har premiär här hos Popmuzik.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011