SaRaha är tillbaka för att följa upp sin tolkning av R.E.M.s I’ts the end of the world as we know it (and I feel fine) som släpptes i våras. Även denna gång är det en cover och sångerskan har blåst liv i Plastic Bertrands härliga singel Ça plane pour moi. Resultatet är en lekfull version där SaRaha gör en swahiliversion av låten. Det blir med andra ord dansant afropunk och en tolkning av låten som helt klart stod ut i mängden.

Om arbetet med denna tolkning berättade SaRaha för bloggen:

Ça plane pour moi är en av mina favoritlåtar, den har en fantastisk galenskap som är svår att definiera men väldigt lätt att ta till sig.

Jag har länge velat hitta något lite punkigt och skavigt i min hybridpop och tillsammans med den fantastiska producenten Robin Lynch jobbade vi fram den här covern; ett kollage av språk och ljudtraditioner, där meningen inte finns som en tydlig berättelse utan som en taktil känsla. Jag ville också hitta ett sätt att fånga känslan visuellt, och har samarbetat med videokonstnären Linus Malmsten som skapat lyric videon.”

Du hör låten här nedan samt kan se textvideon som båda har premiär här hos Popmuzik.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.