Secret Service – Oh, Susie

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Ola Håkansson och hans Secret Service började verkligen på toppen när de släppte debutsingeln Oh, Susie i Augusti 1979. Låten blev en hit inte bara i Sverige där den hamnade på förstaplatsen på singellistan, utan även internationellt när Radio Luxemburg var först med att plocka upp låten.
Oh, Susie blev etta i totalt 29 länder och gjorde att bandet fick resa över Europa för att promota låten i olika TV-sammanhang.

Själv tycker jag det är en lysande poplåt vars arrangemang borde ha inspirerat många låtar under det tidiga 80-talet. Just höjningen vid 20 sekunder får mig att tänka på Fade to grey med Visage som släpptes året därpå. För min del tog det typ föreviga att fatta att det faktiskt var en låt av en svensk grupp. Det kändes så långt ifrån den svenska popmusiken, utan hade någon sagt att Secret Service var från Storbritannien så hade jag köpt det utan att blinka.

Vill du förresten höra något nytt med bandet så släppte de singeln Secret mission tidigare i år. Så Secret Service is still going strong kan man säga.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.