Belle and Sebastian var ett av de stora indienamnen under 90-talet. Jag minns hur vi sålde albumet If You’re Feeling Sinister på Skivhugget i drivor när vi importerade albumet då ingen hade släppt det i Sverige än. Det var liksom ingen hejd på försäljningen av skivan. Så fort den kom in försvann den ut igenom dörren. Inte så konstigt kanske, för skotska Belle and Sebastian var liksom indie-folkmusikens okrönte konungar i mitten av 90-talet. Lysande texter och magiska arrangemang på låtarna gjorde att man älskade bandet och deras låtar vid första lyssningen.

Popmuzik Lover Patreon

En av mina absoluta favoritlåtar med Belle and Sebastian finns på debutalbumet Tigermilk. Det är inledande The state I am in där Stuart Murdoch sjunger om en dröm han hade. En dröm där hans bror kom ut som bög under deras syster bröllop. (Och Stuart har sedan dess behövt påpeka för alla att hans bror faktiskt inte är bög, utan hav var det i drömmen, vilket även det är lysande). Det är liksom så snyggt berättat på ett lekfullt och brittiskt smart vis samtidigt som låten växer från det blygsamma introt till att med lager på lager byggs upp med instrument och takt. Lysande inledning på ett lysande album.

Vill du ha ett bonustips från albumet så ska du definitivt lyssna på Electronic renaissance. Analog indie-elektropop för ditt kalejdoskop-snurrande tweed-disco. Fast det finns så många bra låtar på Tigermilk att du lika gärna bör lyssna igenom alla.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011