Belle and Sebastian – The state that I am in

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Belle and Sebastian var ett av de stora indienamnen under 90-talet. Jag minns hur vi sålde albumet If You’re Feeling Sinister på Skivhugget i drivor när vi importerade albumet då ingen hade släppt det i Sverige än. Det var liksom ingen hejd på försäljningen av skivan. Så fort den kom in försvann den ut igenom dörren. Inte så konstigt kanske, för skotska Belle and Sebastian var liksom indie-folkmusikens okrönte konungar i mitten av 90-talet. Lysande texter och magiska arrangemang på låtarna gjorde att man älskade bandet och deras låtar vid första lyssningen.

En av mina absoluta favoritlåtar med Belle and Sebastian finns på debutalbumet Tigermilk. Det är inledande The state I am in där Stuart Murdoch sjunger om en dröm han hade. En dröm där hans bror kom ut som bög under deras syster bröllop. (Och Stuart har sedan dess behövt påpeka för alla att hans bror faktiskt inte är bög, utan hav var det i drömmen, vilket även det är lysande). Det är liksom så snyggt berättat på ett lekfullt och brittiskt smart vis samtidigt som låten växer från det blygsamma introt till att med lager på lager byggs upp med instrument och takt. Lysande inledning på ett lysande album.

Vill du ha ett bonustips från albumet så ska du definitivt lyssna på Electronic renaissance. Analog indie-elektropop för ditt kalejdoskop-snurrande tweed-disco. Fast det finns så många bra låtar på Tigermilk att du lika gärna bör lyssna igenom alla.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.