Filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga var ju en charmig bagatell. Den var väl en typisk Will Ferrell-film skulle jag säga. Hade kunnat bli både bättre och roligare. Men ändå var den ganska underhållande. Så för en söndagsfilm så funkade filmen väldigt bra.

Största behållningen är helt klart finalen där Rachel McAdams framför hennes låt Húsavík (My home town) på skärmen. Dock är det Molly Sandén som sjunger själva låten på ljudspåret. Lätt årets popögonblick på film skulle jag säga. Stark låt som verkligen känns som en Eurovision-vinnare. -Vilket såklart är lite av hela idén med låten. Samtidigt är det såklart extra kul att det är just Molly som framför låten under sina mellannamn My Marianne.

Är det en filmlåt som jag än så länge tar med mig från 2020 så är det just denna.
Med tanke på det fattiga filmåret så borde låten även kunna knipa en Oscar. Även om Academy of Motion Picture Arts and Sciences inte gillar icke-bivovidae filmer så kan ju de där ”mindre” statyerna ändå delas ut till de där ”fattiga” filmer som inte gått på biograferna.

I alla fall. Magi är det och magi blir det när Molly här framför låten Húsavík. Nu hoppas jag bara på en version av låten där de klippt bort Wills sång också. Det vore ju smaskens det.

Bonus – 2020-08-18

Molly drog till Öland tillsammans med pianisten Pontus Persson och spelade in en akustisk version av Húsavík (My home town) med havet som publik. Helt magisk version som du kan se här nedan.

Bonus – 2021-04-28

Húsavík (My home town) blev nominerad till en Oscar för bästa låt, vilket den tyvärr inte tog hem. Men här kan du se Molly Sandén framföra låten tillsammans med en skolkör nere i hamnen i Húsavík för Oscarsgalan. Gåshud utlovas.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.