Tidigare i år kunde du ju höra singeln Escape velocity med Moonspeak här i bloggen. Nu är Robert Jallinder tillbaka med singeln Common ground. En låt som han själv kallar en perfekt roadtrip-låt, vilket inte är dum beskrivning när du hör takten och känslan i låten, som byggs upp av skönt gitarrspel samt härliga analoga synthar. Skulle säga att det är musiken som saknades på soundtracket till Thelma & Louise.

Om Common ground berättar Robert för bloggen:

”Jag ser Common ground som en ren och skär roadtrip-låt. Så mycket av min musiksmak har formats i bilar. När jag var liten undrade jag varför inte bara alla musikvideos kunde bestå av att man riktade en kamera ut genom bilfönstret och fick se landskapet passera förbi i takt med musiken. Det hade räckt, kände jag, och det känner jag nog fortfarande. Landskap i rörelse och musik kompletterar varandra väldigt bra. När jag skrev texten till Common ground var det många olika resor och roadtrips som dök upp i minnet.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.