NEIMY är tillbaka för att följa upp singeln 18 som släpptes tidigare i våras. Det gör hon här med singeln Like Tyson. En låt som handlar om att stå bredvid någon som kämpar med psykisk ohälsa. Allt producerat till en medryckande poplåt som även om det ämnet känns tungt, är det en riktigt peppande fightlåt för att bryta igenom hos personen som behöver hjälp och att aldrig ge upp.

Favoriter Apple Music

NEIMY berättar för bloggen:

”Låten handlar om att stå bredvid någon som kämpar med psykisk ohälsa, och den hjälplösheten man kan känna. Idén till Like Tyson fick jag en sen kväll vid datorn. Jag skrev text och melodi på några gitarrackord, sedan lades den på is ett tag. När vi sex månader senare satt i en session tillsammans med en producent som vi aldrig hade jobbat med innan, spelade vi upp låten. Då kände vi alla hur stark den var och att den kändes annorlunda. Från den dagen fick Like Tyson nytt liv. Vi hittade ett beat och svängiga gitarrer som kompletterade sången, och vi kunde äntligen färdigställa låten.”

Like Tyson är skriven tillsammans med Eric Wictor och Jakob Redtzer och är tagen från kommande EP:n som släpps i slutet av Augusti.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011