NEIMY är tillbaka för att följa upp singeln 18 som släpptes tidigare i våras. Det gör hon här med singeln Like Tyson. En låt som handlar om att stå bredvid någon som kämpar med psykisk ohälsa. Allt producerat till en medryckande poplåt som även om det ämnet känns tungt, är det en riktigt peppande fightlåt för att bryta igenom hos personen som behöver hjälp och att aldrig ge upp.

NEIMY berättar för bloggen:

”Låten handlar om att stå bredvid någon som kämpar med psykisk ohälsa, och den hjälplösheten man kan känna. Idén till Like Tyson fick jag en sen kväll vid datorn. Jag skrev text och melodi på några gitarrackord, sedan lades den på is ett tag. När vi sex månader senare satt i en session tillsammans med en producent som vi aldrig hade jobbat med innan, spelade vi upp låten. Då kände vi alla hur stark den var och att den kändes annorlunda. Från den dagen fick Like Tyson nytt liv. Vi hittade ett beat och svängiga gitarrer som kompletterade sången, och vi kunde äntligen färdigställa låten.”

Like Tyson är skriven tillsammans med Eric Wictor och Jakob Redtzer och är tagen från kommande EP:n som släpps i slutet av Augusti.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.