Josefinito – Not my favourite

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Josefin Johansson syns ju inte bara i TV och hörs i radio och poddar. Hon släpper även musik under sitt artistnamn Josefinito.

Nu är hon aktuell med singeln Not my favourite. En klubbig poplåt om Tinder-dejtande som fick mig att tänka på Cher i slutet av 90-talet när Mark Taylor och Brian Rawling gjorde henne till pop-drottning.

I Josefinitos fall heter producenten Robin Rudén och även han kan det där med dansant pop som känns hämtad från 90-talet.

Not my favourite är den första låten som jag och min producent Robin Rudén kände var just “på riktigt”. Vi hade gjort massa ploj-beats, men när text och ton föll samman i den här låten, såg vi på varann och sa: “Va? Detta är ju en riktig låt!””

Om själva låten berättar Josefinito för bloggen:

Not my favourite är en beskrivning av hur känslan var i september förra året. Jag hade en… ja, vad ska jag kalla det, omfattande Tinder-sommar. Den lärde mig att det inte finns plats för alla killar i ens liv, hur gärna du än vill. Låten är viktig för mig på så många plan, dels musikaliskt att ha hittat rätt. Och dels en påminnelse om att du har olika behov vid olika stadier i livet. Den här sommarn blir lugnare på dejtingfronten. Eller?”

Självklart tyckte även jag att detta var lysande. Det är ju som att vara tillbaka på dansgolvet under 90-talet och dansa hela natten lång.


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.