2009 blev lite som ett heligt år för ABBA-fans. Det var året vi fick Sommaren du fick eller Story of a heart som den heter på engelska. Det var Benny Andersson och Björn Ulvaeus som tillsammans skrev låten för samlingsalbumet med samma namn för Benny Andersson Band och framfördes av Helen Sjöholm.

DOLBY ATMOS

Låten i sig är ju så nära en låt av ABBA man kan komma, och ska man vara helt ärlig känns ju Sjöholm nästan som ABBAs numera femte medlem. Eller sjätte om man räknar med Michael B. Tretow också.

Jag minns när jag hörde Story of a heart första gången. Det var någon som hade ful-laddat låten till internet och jag satte den på repeat tills den togs ner och fick sedan leva på bufferminnet ytterligare några lyssningar. Helt makalöst bra låt ändå. Det är verkligen en ABBA-låt i samma kaliber som Super Trouper och Our last summer. Klassiskt ABBA men kryddat med den svulstiga musikalkänslan som Björn och Benny började luta sig mot innan ABBA pausades och det blev musikaler på heltid.

Men det visar också vilka lysande låtskrivare dessa två herrar är, och att det kan båda gott inför de kommande nya låtarna med riktiga ABBA som skulle ha dykt upp för två år sedan nu. Men den som väntar på något gått för vänta ännu en sommar…

2017 spelade även den brittiska gruppen Steps in en version av låten på albumet Tears on the Dancefloor. Inte så konstigt kanske. Redan i början av karriären var det mycket ABBA från gruppen och de var även med i hyllningsmedleyt Thank ABBA for the music tillsammans med Tina Cousins, Cleopatra, B*Witched och Billie 1999.

Men här behövde de inte gräva så långt tillbaka i tiden för att få ABBA-lycka att tolka.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011