BAO + Helene Sjöholm – Story of a heart

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

2009 blev lite som ett heligt år för ABBA-fans. Det var året vi fick Sommaren du fick eller Story of a heart som den heter på engelska. Det var Benny Andersson och Björn Ulvaeus som tillsammans skrev låten för samlingsalbumet med samma namn för Benny Andersson Band och framfördes av Helen Sjöholm.

Låten i sig är ju så nära en låt av ABBA man kan komma, och ska man vara helt ärlig känns ju Sjöholm nästan som ABBAs numera femte medlem. Eller sjätte om man räknar med Michael B. Tretow också.

Jag minns när jag hörde Story of a heart första gången. Det var någon som hade ful-laddat låten till internet och jag satte den på repeat tills den togs ner och fick sedan leva på bufferminnet ytterligare några lyssningar. Helt makalöst bra låt ändå. Det är verkligen en ABBA-låt i samma kaliber som Super Trouper och Our last summer. Klassiskt ABBA men kryddat med den svulstiga musikalkänslan som Björn och Benny började luta sig mot innan ABBA pausades och det blev musikaler på heltid.

Men det visar också vilka lysande låtskrivare dessa två herrar är, och att det kan båda gott inför de kommande nya låtarna med riktiga ABBA som skulle ha dykt upp för två år sedan nu. Men den som väntar på något gått för vänta ännu en sommar…

2017 spelade även den brittiska gruppen Steps in en version av låten på albumet Tears on the Dancefloor. Inte så konstigt kanske. Redan i början av karriären var det mycket ABBA från gruppen och de var även med i hyllningsmedleyt Thank ABBA for the music tillsammans med Tina Cousins, Cleopatra, B*Witched och Billie 1999.

Men här behövde de inte gräva så långt tillbaka i tiden för att få ABBA-lycka att tolka.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.