Efter att U2 nått toppen på sin karriär med albumet The Joshua Tree och verkligen cementerat sig som det stora bandet i USA i slutet av 80-talet, så vände de upp och ner på allt när de 1991 släppte den mer Europeiska Achtung Baby.

Gatorna hade helt plötsligt ett namn och det var Köthener Straße i Berlin där Hansa Tonstudio låg. Det var här som Daniel Lanois och Brian Eno tillsammans med bandet skapade det som skulle bli ett av 90-talets mest stilbildande album.

Från Achtung Baby tänkte jag idag att vi skulle återuppleva singeln Even better than the real thing. Andra spåret på skivan och tredje singeln. En låt som i sig är mer aktuell idag än den var 30 år sedan när instant gratification är något som alla strävar efter och likes och uppmärksamhet är det viktigaste för många.

Låten blev ännu en hit för bandet och hamnade på en hedrande tredjeplats i hemlandet samt 12:e plats i Storbritannien. Men det unika med Even better than the real thing var att låten hittade en helt ny publik när singeln remixades av Steve Osbourne och Paul Oakenfold.
Oakenfold hade ju året innan fått en enorm hit med remixen på låten Unfinished sympathy av Massive Attack. En remix som senare blev utsedd till världens bästa av DJ Magazine i slutet av 90-talet.

Nu tog herrarna U2-låten och gjorde remixen till en ännu större succé än vad originalet var. I Storbritannien hamnade remix-maxin på en åttondeplats och remixen spelades flitigt på klubbar runt om världen.
Även Oakenfold åkte med U2 på Zooroopa-turnén och var uppvärmnings-DJ bland annat på ett regnigt Stockholm Stadium.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.