Birmingham Electric är en synthpopgrupp från Nederländerna med amerikanen Andrew Evans i spetsen. För oss som älskar klassisk synthpop i allmänhet och OMD i synnerhet kommer definitivt älska Birmingham Electrics debutsingel Light of the World som du kan lyssna på här i bloggen.

Light of the World är en låt om förändring och hur vi all är delaktig i den. Allt producerat upp till en härligt synthig poplåt som verkligen väckte mitt intresse för denna debutant.

Som kuriosa kan jag även meddela att herren som står för trummorna på låten är Malcolm Holmes som tidigare var medlem i just OMD.


Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s Favourites hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Bonus – 2020-06-26

Mark Reeder har här remixat Light of the World och lämnat mycket av originalet kvar med lagt till lite mer beats till produktionen. För oss som gillar remixar så ser Mark till att tillfredsställa oss ordentligt här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.