Parisian Pass är ett musikkollektiv som grundades 2014 av Fredrik Hanefalk, som tillsammans med producenten och multiinstrumentalisten Jon Eriksson står för kompositionerna och soundet. De debuterade samma år med albumet This Here Kid och följde upp det med EP:n The Boy And The Birds två år senare.

Nu är det dock dags att ta Parisian Pass in i 20-talet när de med No one ever called me the gangster of love släpper första singeln på fyra år. Soundet har blivit mer elektroniskt, vilket såklart tilltalar mig, med en mörk känsla över produktionen. Låttiteln är ironisk flört med en textrad i Steve Miller Bands klassiska The Joker, där sångaren hävdar det fullständigt orimliga att folk kallar honom ”The gangster of love”.

På singeln sjunger Fredrik om den där killen som inte förstår varför han aldrig får några tjejer när han går ut och är full och dryg mot alla. Så ganska fyndig text med andra ord, och som sagt läcker elektronisk produktion. -Jag gillar!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.