ep

18 Horses + Riddlis – Gnista

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag är ju inte den som går igång på hiphop i vanliga fall. Men det finns en del rap-artister som gör melodisk hiphop och det är fan något jag gillar riktigt mycket.

När rap-artisten 18 Horses inledde ett samarbete med synthwave-producenten Riddlis blev det väldigt tilltalande skulle jag säga. Jag skrev ju om singeln Mina minnen när den släpptes i vintras. Nu är det dags för samarbetsduon att släppa EP:n Progression. En samling låtar som mixar pop, hiphop och elektro till något som fick mig att känna stark hitkänsla.

Här kan du lyssna på fokusspåret Gnista från EP:n. Låten i sig var faktiskt sista som 18 Horses och Riddlis skrev tillsamman.

Om låten berättar 18 Horses för bloggen:

“Gnista är en lite mer ungdomlig låt än övriga på skivan även om den fortfarande behåller samma 80-tals stuk. Den handlar om att inte göra små problem så stora när vi i slutändan är så pass små delar i det stora hela.
Första raden ”Är alla kläder i garderoberna fula? Jag tror problemet är att nån gav oss för mycket urval” förklara låten väldigt bra. Hur vi ser triviala problem som världsproblem, typ vilka kläder vi ska ha på oss samtidigt som världen faktiskt lider av allt från krig till miljöförstöring och pandemier. Att folk inte kan se helheten eller ens lyssna får mitt huvud att slå gnistor. Ibland känns det som att allt jävelskap är riktat mot en själv och det är då det är viktigt att kunna ha perspektiv och ändra sitt tänk istället för att pusha sin negativitet på andra.”

Du hör låten här nedan, samt att du absolut ska lyssna igenom hela EP:n om du vill upptäcka riktigt bra hip-pop.


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.