Jag är ju inte den som går igång på hiphop i vanliga fall. Men det finns en del rap-artister som gör melodisk hiphop och det är fan något jag gillar riktigt mycket.

Popmuzik Lover

När rap-artisten 18 Horses inledde ett samarbete med synthwave-producenten Riddlis blev det väldigt tilltalande skulle jag säga. Jag skrev ju om singeln Mina minnen när den släpptes i vintras. Nu är det dags för samarbetsduon att släppa EP:n Progression. En samling låtar som mixar pop, hiphop och elektro till något som fick mig att känna stark hitkänsla.

Här kan du lyssna på fokusspåret Gnista från EP:n. Låten i sig var faktiskt sista som 18 Horses och Riddlis skrev tillsamman.

Om låten berättar 18 Horses för bloggen:

”Gnista är en lite mer ungdomlig låt än övriga på skivan även om den fortfarande behåller samma 80-tals stuk. Den handlar om att inte göra små problem så stora när vi i slutändan är så pass små delar i det stora hela.
Första raden ”Är alla kläder i garderoberna fula? Jag tror problemet är att nån gav oss för mycket urval” förklara låten väldigt bra. Hur vi ser triviala problem som världsproblem, typ vilka kläder vi ska ha på oss samtidigt som världen faktiskt lider av allt från krig till miljöförstöring och pandemier. Att folk inte kan se helheten eller ens lyssna får mitt huvud att slå gnistor. Ibland känns det som att allt jävelskap är riktat mot en själv och det är då det är viktigt att kunna ha perspektiv och ändra sitt tänk istället för att pusha sin negativitet på andra.”

Du hör låten här nedan, samt att du absolut ska lyssna igenom hela EP:n om du vill upptäcka riktigt bra hip-pop.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.