Om du verkligen inte vill stå ut i mängdens som artist just nu så kan jag rekommendera dig att göra en låt som tar upp ämnet Covid-19, pandemi eller framförallt att sitta i karantän.

Den inflation i ämnet bland musiker världen över är helt makalös. Jag får nog en fem, sex låtar om ämnet varje dag i dagsläget.
Visst, man ska som artist spegla samhället som det är just nu, och just nu sitter många i karantän. Men tyvärr är de flesta låtar som skickas till mig om ämnet alldeles för skojfriska, eller allt för hemmasnickrade för att ens hamna i närheten av bra.

Istället längtar jag till pandemin lagt sig så musiker kan börja skriva låtar om kärlek och politik eller sina privata problem igen. Det känns i dagsläget så mycket mer nyskapande om jag ska vara ärlig. För om inte Covid-19 tar död på mig, så gör alla mediokra låtar om viruset det.

-Nej. Jag tänker inte länka till alla låtar om ämnet, för ni får se mig som en mur mellan virus(låtarna) och ert egna välbefinnande.

-Du kan istället följa spellistan Alexed’s Favourites. Garanterat fri från virus och låtar om att sitta i karantän.


Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s Favourites hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.