Jag var aldrig och är väl fortfarande inte ett superfan av Orinoco flow. Det är definitivt inte min go to låt med Enya om man säger så. Då är Only time från albumet A Day Without Rain mer min påse, eller fantastiska May it be från första delen i Sagan Om Ringen som verkligen är vacker som en kronjuvel i hennes samling.

Men idag tänkte jag låta oss minnas inledningen på den irländska sångerskan album Watermark. Stycket heter just Watermark och är främst baserad kring piano som kryddats lite av Enyas röst. För mig är just detta stycke väldigt mycket filmmusik och jag kan inte låta bli att känna att Hans Zimmer inspirerats av just detta stycke när han skapade musiken till filmen Pearl Harbor. Det är inte en kopia på något sätt. Men när pianot tar fart efter en minut så är det ändå en känsla och en stil som jag tycker känns igen från Watermark.

Låten Watermark var dock aldrig någon singel från skivan – vilket i sig inte är så konstigt kanske. Det är som sagt mer ett intro än en hit. Men jag tycker det är sjukt vackert.
Vill man istället ha en mer Enya-hit så skulle jag definitivt föreslå att du lyssnar på främst Storms in Africa från albumet. Väldigt Vangelis i stilen och inte lika sönderspelad som Orinoco flow.

Men som sagt. Nu njuter vi till inledningen av Watermark med just titelspåret. Magi.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.