Jag var aldrig och är väl fortfarande inte ett superfan av Orinoco flow. Det är definitivt inte min go to låt med Enya om man säger så. Då är Only time från albumet A Day Without Rain mer min påse, eller fantastiska May it be från första delen i Sagan Om Ringen som verkligen är vacker som en kronjuvel i hennes samling.

DOLBY ATMOS

Men idag tänkte jag låta oss minnas inledningen på den irländska sångerskan album Watermark. Stycket heter just Watermark och är främst baserad kring piano som kryddats lite av Enyas röst. För mig är just detta stycke väldigt mycket filmmusik och jag kan inte låta bli att känna att Hans Zimmer inspirerats av just detta stycke när han skapade musiken till filmen Pearl Harbor. Det är inte en kopia på något sätt. Men när pianot tar fart efter en minut så är det ändå en känsla och en stil som jag tycker känns igen från Watermark.

Låten Watermark var dock aldrig någon singel från skivan – vilket i sig inte är så konstigt kanske. Det är som sagt mer ett intro än en hit. Men jag tycker det är sjukt vackert.
Vill man istället ha en mer Enya-hit så skulle jag definitivt föreslå att du lyssnar på främst Storms in Africa från albumet. Väldigt Vangelis i stilen och inte lika sönderspelad som Orinoco flow.

Men som sagt. Nu njuter vi till inledningen av Watermark med just titelspåret. Magi.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011