Lysande pop med Emili Milou som här samarbetar med Christel Valsinger från popduon 500 Mil som skrivit musiken. Texten står Emili för och resultatet är som sagt perfekt svensk pop i samma anda som Veronica Maggio och Julia Adams. Medryckande, fyndigt som skapar eftertanke och ögonblickligt.

Skicka in din musik

Om låten berättar Emili:

”Idén till låten fick jag från en kille som jag var väldigt förälskad i under mina tonår. På skolavslutningen lyckades jag sätta mig bredvid honom i kyrkan. När vi applåderade åt en gammal lärare som skulle tackas av sa killen jag var kär i ”du klappar så hårt i händerna att jag får ont i örat”. Jag blev såklart jätteledsen men tänkte några år senare att ”det där citatet är fan bra”. Speciellt att ha med i en låttext.

Jag har under perioder mått dåligt och lidit av depression, koncentrationssvårigheter och ätstörning. Texten är ett sätt att säga till mig själv att nu gör jag slut med det gamla, nu går jag vidare med mitt liv. Jag förlåtit mig själv och det förflutna kan jag inte göra någonting åt, det måste jag släppa.”

För produktionen står Christels podd-partner från Kvar i stan och Popmuzik-favoriten Anton Nessvi.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011