Lysande pop med Emili Milou som här samarbetar med Christel Valsinger från popduon 500 Mil som skrivit musiken. Texten står Emili för och resultatet är som sagt perfekt svensk pop i samma anda som Veronica Maggio och Julia Adams. Medryckande, fyndigt som skapar eftertanke och ögonblickligt.

Om låten berättar Emili:

”Idén till låten fick jag från en kille som jag var väldigt förälskad i under mina tonår. På skolavslutningen lyckades jag sätta mig bredvid honom i kyrkan. När vi applåderade åt en gammal lärare som skulle tackas av sa killen jag var kär i ”du klappar så hårt i händerna att jag får ont i örat”. Jag blev såklart jätteledsen men tänkte några år senare att ”det där citatet är fan bra”. Speciellt att ha med i en låttext.

Jag har under perioder mått dåligt och lidit av depression, koncentrationssvårigheter och ätstörning. Texten är ett sätt att säga till mig själv att nu gör jag slut med det gamla, nu går jag vidare med mitt liv. Jag förlåtit mig själv och det förflutna kan jag inte göra någonting åt, det måste jag släppa.”

För produktionen står Christels podd-partner från Kvar i stan och Popmuzik-favoriten Anton Nessvi.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.