Det var legenden Giorgio Moroder som låg bakom del av musiken till den tyska äventyrsfilmen The NeverEnding Story när den släpptes 1984. Både delar av scoret (största delen var dock komponerad av den tyska kompositören Klaus Doldinger), samt ledmotivet till filmen som framfördes av den brittiske popsångaren Limahl. Texten skrev av Keith Forsey och låten blev en omedelbar hit när den släpptes under sommaren 1984. Här i Sverige hamnade låten på förstaplatsen på singellistan och så även i Norge och Spanien.

Själv älskade jag musikvideon som innehåll en hel del klipp från filmen och jag var ju såklart helt såld på alla fantasifigurer som man fick se i klippen.

I tredje säsongen av serien Stranger Things gör Dustin och Suzie en homage till låten igenom att sjunga den över deras komradio vilket är sådär härligt pinsamt och samtidigt nostalgiskt underbart.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.