Jenny Soovik och hennes Paperwing är tillbaka. Senast vi hörde från sångerskan var med albumet Alone We Walk The Land som släpptes hösten 2018.

Apple Music Svensk Pop

Nya singeln heter Oh, Wallflower och är en drömliknande poplåt som skickligt kombinerar det organiska med et elektroniska för att skapa en magisk och mysig känsla som bygger på nostalgi samt känslan av att vara udda och lite utanför.

Om bakgrunden till låten berättar Jenny för bloggen:

”Jag skrev Oh, Wallflower under våren 2019. Idén till låten kommer från egna upplevelser från min barndom, och även saker min mamma berättat för mig från hennes egen uppväxt – att hon ofta kände sig blyg och något ensam i skolan, lite sådär udda och utanför. En upplevelse vi delar. Min morfar var pastor hos sjundedagsadventisterna och mamma växte upp inom ramen för den något speciella miljön, i ett hem med fyra bröder där hon var enda dottern. Känslan av att vara liten och osynlig måste ibland ha varit överväldigande stor. Jag berättar om detta för att det har varit en inspiration och ett stöd för mig när jag känt mig ensam, eller liten, eller konstig, eller obetydlig – att min mamma idag är en av de starkaste, modigaste och coolaste personerna jag vet, som gjort superhäftiga saker i sitt liv – turnérat över hela världen, spelat med Kurt Olsson och Damorkestern i tv och skrivit en opera. Mamma, tack för dig <3.”


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.