Jag var aldrig något stort fan av singeln Do you really want me (Show respect) med Robyn. Det gjorde att jag inte riktigt fastnade för sångerskan till en början. Men det ändrade sig ganska snart med singeln Show me love, producerad av Denniz Pop och Max Martin och som släpptes som singel under hösten 1997.

POPMUZIK LOVER 2

Show me love fanns ju inte med på den första utgåvan av Robyns debutalbum Robyn Is Here när det släpptes 1995, utan blev en del av den internationella utgåvan som släpptes 1997 när man skulle lansera Robyn som svensk musikexport.

Låten stormade in på nedre delen av topp-10 på singellistan i både USA och Storbritannien och befäste sångerskans nyvunna succé främst i USA som hade börjats med föregående singeln Do you know (What it takes).

Videon till låten var även den väldigt amerikaniserad och kändes nästan som en karbonkopia på reklamfilmerna för Calvin Kleins parfym One som just då var unisexparfymen på allas… hudar.

Show me love användes i eftertexterna i Lukas Moodyssons genombrottsfilm Fucking Åmål året därpå, och låten blev även titeln på den engelska översättningen av filmen. Bara en sådan sak.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011