Jag var aldrig något stort fan av singeln Do you really want me (Show respect) med Robyn. Det gjorde att jag inte riktigt fastnade för sångerskan till en början. Men det ändrade sig ganska snart med singeln Show me love, producerad av Denniz Pop och Max Martin och som släpptes som singel under hösten 1997.

Nordiska Favoriter

Show me love fanns ju inte med på den första utgåvan av Robyns debutalbum Robyn Is Here när det släpptes 1995, utan blev en del av den internationella utgåvan som släpptes 1997 när man skulle lansera Robyn som svensk musikexport.

Låten stormade in på nedre delen av topp-10 på singellistan i både USA och Storbritannien och befäste sångerskans nyvunna succé främst i USA som hade börjats med föregående singeln Do you know (What it takes).

Videon till låten var även den väldigt amerikaniserad och kändes nästan som en karbonkopia på reklamfilmerna för Calvin Kleins parfym One som just då var unisexparfymen på allas… hudar.

Show me love användes i eftertexterna i Lukas Moodyssons genombrottsfilm Fucking Åmål året därpå, och låten blev även titeln på den engelska översättningen av filmen. Bara en sådan sak.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.