Robyn – Show me love

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag var aldrig något stort fan av singeln Do you really want me (Show respect) med Robyn. Det gjorde att jag inte riktigt fastnade för sångerskan till en början. Men det ändrade sig ganska snart med singeln Show me love, producerad av Denniz Pop och Max Martin och som släpptes som singel under hösten 1997.

Show me love fanns ju inte med på den första utgåvan av Robyns debutalbum Robyn Is Here när det släpptes 1995, utan blev en del av den internationella utgåvan som släpptes 1997 när man skulle lansera Robyn som svensk musikexport.

Låten stormade in på nedre delen av topp-10 på singellistan i både USA och Storbritannien och befäste sångerskans nyvunna succé främst i USA som hade börjats med föregående singeln Do you know (What it takes).

Videon till låten var även den väldigt amerikaniserad och kändes nästan som en karbonkopia på reklamfilmerna för Calvin Kleins parfym One som just då var unisexparfymen på allas… hudar.

Show me love användes i eftertexterna i Lukas Moodyssons genombrottsfilm Fucking Åmål året därpå, och låten blev även titeln på den engelska översättningen av filmen. Bara en sådan sak.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.