New Order – True faith

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det är ändå lite ovanligt att en av en grupps absolut bästa låtar är den som är bonusspåret från en samling. Just så är det med New Orders lysande singel True faith, som från början var med på samlingen Substance från 1987.

Låten är producerad av bandet tillsammans med Stephen Hague och jag tror inte det är någon med det minsta musikintresse som inte känner igen trummorna i början på låten.

Bandet lyckas även göra musikvideon till något ikoniskt med hjälp av den franske regissören och koreografen Philippe Decouflé. Här får vi se några färgstarka karaktärer i teatraliska kostymer agera till låtens takt. -Lysande!

True faith blev en stor succé för bandet och hamnade på en fjärdeplats på den brittiska singellistan. Sju år senare hamnade låten än en gång på den brittiska topplistan när bandet släppte ännu en samling – The Best of New Order. Då blev det en niondeplats för låten.

Vad gäller remixar, så var det Shep Pettibone som fixade en 7″ och en 12″-remix på låten när den släpptes. Vid andra omgången av releasen 1994 så var det Paul Oakenfold och Steve Osborne som låg bakom uppdateringen för dansgolven.Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.