Om Pet Shop Boys var finlandssvenskar istället för britter, ja då hade de definitivt låtit som Georg Marander.

Vem är då Georg Marander? Jo, det är musik-aliaset för finlandssvensken Axel Brink. I någon form av 30-årskris har han här gett musiken ett seriöst försök. Axel berättar:

”Jag fann mig bakfull i mitt hem en lördag hösten 2019 och tänkte fylla min ensamma dag utan barn eller exfru med att göra något glatt. Jag lyssnade på Italodiscoklassikern Welcome to Rimini av Ric Fellini och tänkte att det nog är dags att göra en Italo-låt.”

Sagt och gjort. Resultatet blev Begrava mig som mixar det glittrande synth-soundet från 80-talet tillsammans med vemodig nordisk känsla och text där Georg Marander sjunger om förväntningarna på millennialerna som varit skyhöga men också omöjliga att nå.

Lysande pop är det i alla fall, och du hör resultatet här i bloggen.


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.