Barbados – Kom hem

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Även om Melodifestivalslåtarna Se mig och Allt som jag ser blev stora framgångar för dansbandet Barbados från Göteborg, så tycker jag nog att låten Kom hem var deras absoluta höjdpunkt. Det var en lysande mix av dansband, skaraschlager och brittisk pop. Magnus Carlsson var ju stort Steps-fan och just Kom hem tillsammans med remixen av låten var ju så nära en låt med Steps man kunde komma. Framförallt är det en låt som fortfarande får igång ett dansgolv och som jag har som guilty pleasure att sjunga karaoke till.

Låten var som sagt aldrig med i Melodifestivalen, men den vann en annan tävling. Låten tog nämligen hem segern i Dansbandslåten år 2000, som då även var sista året som tävlingen hölls.

Kom hem blev även en hit utanför TV-programmet och hamnade på en hedrande 19:e plats på singellistan, samt förstaplats på Svensktoppen. Det var även i samma veva som Magnus kom ut som homosexuell och videon till Kom hem kändes som ett enda stort “jupp, detta är jag” när kameran åkte igenom en stor lägenhet där alla festade och både straighta och homosexuella par hånglade.
-Självklart var det omöjligt för en bög att inte älska detta.

Nu ska vi bara hoppas att videomixen på låten dyker upp som streaming snart också, sedan är allt perfekt.Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.