Även om Melodifestivalslåtarna Se mig och Allt som jag ser blev stora framgångar för dansbandet Barbados från Göteborg, så tycker jag nog att låten Kom hem var deras absoluta höjdpunkt. Det var en lysande mix av dansband, skaraschlager och brittisk pop. Magnus Carlsson var ju stort Steps-fan och just Kom hem tillsammans med remixen av låten var ju så nära en låt med Steps man kunde komma. Framförallt är det en låt som fortfarande får igång ett dansgolv och som jag har som guilty pleasure att sjunga karaoke till.

Skicka in din musik

Låten var som sagt aldrig med i Melodifestivalen, men den vann en annan tävling. Låten tog nämligen hem segern i Dansbandslåten år 2000, som då även var sista året som tävlingen hölls.

Kom hem blev även en hit utanför TV-programmet och hamnade på en hedrande 19:e plats på singellistan, samt förstaplats på Svensktoppen. Det var även i samma veva som Magnus kom ut som homosexuell och videon till Kom hem kändes som ett enda stort ”jupp, detta är jag” när kameran åkte igenom en stor lägenhet där alla festade och både straighta och homosexuella par hånglade.
-Självklart var det omöjligt för en bög att inte älska detta.

Nu ska vi bara hoppas att videomixen på låten dyker upp som streaming snart också, sedan är allt perfekt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011