Donika Nimani släpper årets första singel och följer upp Everyday från i höstas med Smuts. Här får vi en låt om svek och ett uppbrott som klätts i en snygg rytmisk och avskalad produktion. Det är naket och uppriktigt, med verkligen fingret på känslorna.

Om Smuts berättar Donika:

“Både textmässigt och produktionsmässigt så är detta min naknaste låt hittills. Smuts handlar om ett svek, som leder till ett uppbrott. Men ett uppbrott sker inte bara med en person, det sker även med personens familj och vänner. Det finns något väldigt skört i detta.

Men låten handlar även om att man måste fixa sig själv och trösta sig själv i det här sveket, i den här sorgen. Om någon annan förstör din tillit till kärlek, så måste man själv bygga upp sin egna tillit igen. Ingen ny partner kommer att kunna lösa det – du måste lösa det själv.”

Smuts är skriven av Donika tillsammans med Oliver Björkvall, Calle Johansson och Fredrik Blom, samt att låten är producerad av Anton Engdahl

Under våren får vi fler låtar med sångerskan, samt en hel EP. Så håll utkik.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.