Beast är femte singeln från Big Fox kommande album See How The Light Falls som släpps den 20:e Mars. Låten handlar i grunden om kontroll. Hur man rättfärdiga våld för att behålla kontrollen och skapa ordning.

”Vi är ofta så bra på att rationellt förklara och rättfärdiga våra handlingar att vi till slut övertygar oss själva om att vi inte hade något annat val. Kanske hade vi inte det. Men hjärtat glömmer aldrig blicken hos den som vi har förrått. Hjärtat glömmer aldrig. Jag tvekade länge på om det gick att skriva den här låten. Slutföra den. Balansera den. Det var så skört. Tippade så lätt över. Men det var som att den ville bli till. Behövde det. Ibland kanske också det svåra behöver sin popkostym.”

Beast är producerad av Tom Malmros. Hela låten känns både drömliknande och skönt luftig, trots den ganska tunga handlingen. Videon är skapad av Anna Brånhede och Charlotta Perers och du ser resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.