Bakom artistnamnet Bjorn hittar vi Linnéa Björn. Hon växte upp i Hedermora och i Norberg i Dalarna och hade under uppväxten längdåkning som sin passion. Hennes mål var att bli bäst i världen. Men livet tog en snabb vändning. Efter en tung period i hennes ungdom med psykisk ohälsa bytte hon riktning. De långa skidorna byttes mot musiken och via den kunde hon hitta sig själv.

Popmuzik Popcast

Bjoern kom in på Musikmakarna där hon skrev låten Why som du kan lyssna på här nedan. En vacker uttrycksfull låt om saknad och att försöka hitta svaren på varför någon väljer att ta sitt egna liv… Sångerskan berättar för bloggen:

Why är en slags avskedslåt. Den kom fram ur en känsla som jag omedvetet har burit med mig i många år. Känslan av att inte veta varför någon som stod mig väldigt nära, valde att ta sitt eget liv. I låten fick jag äntligen ifrågasätta varför. Hur kunde jag inte förstå? Varför var hen så duktig på att dölja sin ångest för mig? Varför valde hen att lämna sin familj? Hur är det möjligt att gå vidare med alla dessa obesvarade frågor?…
Att skriva den här låten gjorde att jag äntligen kunde få ur mig den sorgen, ilskan och saknaden som jag har burit på, för att äntligen gå vidare och börja acceptera det tragiska som hände för några år sedan.
Jag tror att det är fruktansvärt farligt att bära runt på tunga känslor utan att få ut dom ur kroppen, det gör att man tyngs ned omedvetet i allt man gör. Den energin som krävs för att mota bort de där tyngre känslorna från att bubbla upp till ytan kommer tillslut att ta av den energi som krävs för att tänka positivt. Allt fokus kommer att läggas på att täppa till istället för att släppa in. I det läget tror jag att någon slags negativ spiral startas. En spiral som kan leda in i olika typer av psykisk sjukdom. Att skriva Why var därför ett slags stopp för den där spiralen att fortsätta nedåt. När de negativa tankarna och känslorna fick spränga fasaden och ta sig ut kunde jag också låta de positiva tankarna komma in och börja ta plats igen.
Jag tackar idag min käre familjemedlem som valde att lämna oss för den insikt hen gav mig. Jag har lärt mig vikten av att vara öppen och fri. Att låta tankar och känslor flöda ur mig när de vill. Jag har lärt mig att musiken är det som får mig att sätta ord på vad jag känner, det som håller dörren till mina känslor öppen så att jag alltid kan släppa ut mina känslor istället för att stänga in dem.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.