When do I get to sing ”My way” var första låtens om jag minns att jag hörde med Sparks. Låten släpptes 1994 och var tagen från albumet Gratuitous Sax & Senseless Violins som blev herrarnas största hit sedan 70-talet.

Det jag älskade med låten var ju att det lät väldigt mycket Pet Shop Boys i produktion och melodi. De hade ju släppt deras over-the-top-album Very året innan, så allt som lät som Pet Shop Boys var som bränsle för mig just då. Sedan är det väl alltid kul med popkulturella referenser i låtar och just My way anspelar självklart på Frank Sinatras klassiska paradnummer.

Sophie Muller regisserade den svartvita videon till låten som visar upp rivaliteten mellan bröderna som båda vill stå i rampljuset. Väldigt underhållande måste jag säga.

Från albumet släpptes även den lysande singeln Now that I own the BBC som även den blev en singel från albumet. Här tar Ron och Russell Mael hjälp av Motive 8s tidsenliga hand bag klubb-sound för att remixa låten så den passar perfekt på dansgolven. Just Motive 8s remix av låten är så sjukt bra att jag blir lika lycklig av den varje gång jag hör den. Sedan har ju även den låten en hysterisk video där BBC visas upp som ett stort skepp.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.