Cody Simpson började som en popartist som likt många andra lade upp låtar på YouTube. Med sin surfer-look och album med titlar som Paradise och Surfers Paradise var han lite av en livsstilsartist. Sedan ville Cody bli mer akustisk och mer ”äkta”. Inte artisten som sjöng lysande poplåtar som Wish U were here, eller spela in Drake-inspirerade mixtapes. Det slutade med att han droppades av skivbolaget. Själv var jag väl inte helt nöjd med den utvecklingen. Det resulterade i albumet Free, vars titel skulle anspela på att han var fri som artist och kunde göra vad han ville. Behöver knappast säga att albumet inte var så värst roligt. Funkig mix av akustisk pop-rock som kändes väldigt intetsägande.

POPMUZIK LOVER 2

Nu är Cody tillbaka med EP:n Wave One som han spelat in tillsammans med duon The Tide. Får lite Sting-känsla av Codys röst denna gång. Speciellt under inledande Waiting for the tide.
EP:n som helhet är somrig och lättsam och ska jag vara ärlig så känns det väl främst som ett after beach band. Det är väl passande för en surfar-kille som Cody, som nu gått från den poppiga surfkillen till den lite mer rockiga. Men nu står han i alla fall med benen i båda lägren på något vis.

Här kan du även se videon till låten Waiting for the tide.

Cody Simpson
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
4 / 10

Cody verkar ha hittat sig själv i funkig pop och lättsam rock. Hans nya EP Wave One känns som ett klassiskt after beach-set där man är omringad av Piña Colada.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011