Premiär i Being Blogged NY
Helst är andra singeln från albumet Vargar vi med Marit Leja som släpps den 15:e September. Hennes debutsingel var Livet level 1 som släpptes tidigare i Maj som du kan lyssna på här.
Tillsammans med nya singeln har Marit gjort en underbart svängig video, som verkligen fångar den positiva känslan i låten.
Marit berättar:

Favoriter Apple Music

”Ursprungligen var Helst en ganska slät pianoballad på engelska som jag snickrade ihop inför ett bröllop i Tyskland, men det blev aldrig av att framföra den. Istället bytte jag språk till svenska och omvandlade tillsammans med gitarristen Ian Carr låten till en glad popdänga. Ännu svängigare blev det när trummisen Jonna Löfgren och basisten Staffan Lindfors fick sätta sin prägel på det hela.

Idén till musikvideon kom efter att jag lärt känna jive-dansaren Jazz Munteanu. Det gäller att utnyttja ens kompisars talanger. Jazz (den mörkhåriga i videon) och Lucie Zencikova (den ljushåriga) fick fria händer att göra en koreografi och en kväll i augusti möttes vi på en parkering någonstans i Göteborg. Regndroppar hotade men vi hade tur och lyckades filma allt på ett par timmar utan att himlen på typiskt göteborgskt manér öppnade sig över oss.
Sen återstod för mig att kvällstid efter jobbet sitta och klippa ihop filmen samtidigt som jag lärde mig ett helt nytt redigeringsprogram. Jag vill gärna rikta ett tack till alla hjältar därute som lägger upp pedagogiska youtube-tutorials!”

Videon har premiär hos Popmuzik idag och du kan se den här:

Marit Leja
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011