Två år har gått sedan albumet Stories och mycket har hänt med Avicii. Han lämnade livescenen samtidigt som han tog av sig kepsen och visade sitt höga hårfäste. Tim Bergling valde att trappa ner och producera musik istället. För ska vi vara ärliga. Hur mycket eller lite vi gillar musiken som Avicii släpper, går det inte att förneka att killen är en lysande producent. Det vore på något sätt synd om han slösade bort den talangen som en DJ som gått in i väggen.
För första gången skriver Avicii ut namnen på de som sjunger på låtarna. Det är väl ett steg mot att faktiskt visa upp musikern denna gång. Tillsammans med Vargas & Lagola, Rita Ora, Billy Raffoul, Sandro Cavazza och AlunaGeorge får vi sex nya låtar som likt Aviciis tidigare låtar mixar det organiska med klubbvärlden. Jag kan väl inte säga att han uppfunnit något nytt denna gång, men det är spelliste-anpassade poplåtar som på en helg dragit in 15.000.000 streams åt Tim. Så vill du bara ha bra och välgjord topplistemusik så är AVĪCI (01) värd varje minut. Om du hoppats på en ny Wake me up, som formade en hel genre, då är vi inte riktigt där denna gång. Men heck, det är få producenter som ens lyckats med det en gång, så Avicii är definitivt fortfarande en grym hitmaskin.

Svensk Pop Apple Music

Avicii
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
7 / 10

Avicii bryter inte ny mark med sina nya låtar, men han cementerar sin plats som en av världens säkraste hitmaskiner.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011