Per Gessle kunde inte ha valt ett mer passande namn på sin sommarturné. Just ikväll bjuder Göteborg på ”en vacker kväll”, vilket då även är namnet på turnén. Under hela dagen har solen värmt upp staden och när Per Gessle stiger upp på scenen inne på Trädgårdsföreningen är allt precis sådär idyllisk Svensk sommar som Pers gamla band Gyllene Tider sjöng om. Skillnaden är att mellan då och nu har det gått nästan 40 år. Det märks en viss del på publiken, men också på den merchandise som säljs på området. Visst, det finns t-shirts och tygpåsar, men även ett set med tre vinglas för 500 kronor. Det är med andra ord för den mer mogna publiken. Den som tar ett glas Kurt & Lisa till fläskfilén med bearnaisesåsen på fredagskvällen.

Popmuzik Podcast

Vi bjuds på en nostalgisk resa igenom Pers sololåtar med främst senaste albumet En vacker natt i bagaget. Men även en del låtar av Gyllene Tider samt Roxette på 100 minuter. När de kör de mer yngre och fartfyllda Gyllene Tider-låtarna får han igång publiken när de sjunger med och kan varje ord. Det är ändå roligt hur en person varit med och format sommar-Sverige så mycket som Per Gessle ändå gjort. Inte bara med Gyllene Tider utan även med Roxette. Det är möjligen bara Ledin som kan slå honom på fingrarna med DEN där sommarlåten. Samtidigt har Per haft fler hits under just sommaren.

Bandet tillsammans med Per uppvisar förvånansvärt mycket energi på scenen, främst under Gyllene Tider-låtarna. Gessle verkar ha enormt bra kondition för att vara 58 måste jag säga.
Samtidigt får vi ju mest av solo-Per och det är inte lika mycket energi i just de låtarna, och där får han tillfälle att sänka pulsen en aning.

På det hela blir det inte bara en vacker utan även en trevlig kväll. Vi som publik får det vi kom för – en knippe hits och lite mellansnack. Det tror jag de flesta ändå är nöjda med. Sedan är det både roligt och lite skönt nostalgiskt att sjunga med till Sommartider den dagen sommaren faktiskt är här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
7 / 10

Vädret är perfekt och bjuder på en vacker kväll tillsammans med Per Gessle. Här bjuds vi på en resa igenom hans snart 40-åriga repertoar.

  • User Ratings (1 Votes) 3.7
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011