Med singlar som Born to die, Blue Jeans och Video Games fångade Lana Del Rey mitt hjärta med sin Hollywood sad-core och albumet Born To Die. Hon var nog precis vad som behövdes 2012, en artist som lyfte fram glamouren och vemodigheten på samma gång. På något sätt blev Lana mer ett koncept än en artist, vilket hon själv varit frustrerad över, men som hon ändå fått leva med.
Hennes egna hype lyckades väl inte bäras upp lika högt på de två efterföljande albumen Ultraviolence och Honeymoon där hon var farligt nära att bli en parodi på sig själv och kanske befästa konceptet Del Rey mer än artisten. Det fanns absolut en knippe starka låtar på skivorna. Men tillslut lät det för mycket samma för att ens bli intressant.

Svensk Pop Apple Music

Med Lust For Life tar Lana ett stort steg framåt dock. Singlarna Love och Lust for life som hon framför tillsammans med The Weeknd tar likt en riktigt bra Hollywood-film, tillbaka hennes forna glans. Det är väl främst i hennes samarbeten som hon levererar extra bra. Som i duetten Beautiful People Beautiful Problems tillsammans med Stevie Nicks från Fleetwood Mac, Tomorrow Never Came med Sean Ono Lennon eller den mer Massive Attack-doftande Summer Bummer tillsammans med A$AP Rocky.

För mig blir Lana intressant igen med Lust For Life. Hon fångar det vemodiga i musiken och lyckas hålla gnistan igång med starka poplåtar precis som hon gjorde på debuten. Hon är kanske som Hollywood i allmänhet. Blir det slentriant har det en tendens att bli ointressant. Men när de hittar gnistan och får bra material att jobba med, så skapas uppenbarligen både film- och musikmagi.

Lana Del Rey
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Likt Hollywood i allmänhet behöver även Lana Del Rey hitta gnistan för att skapa magi. Den verkar hon hittat på nya albumet Lust For Life som får henne att än en gång glänsa som på debuten Born To Die.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011