Min första iPod var en rosa iPod mini som jag köpte 2004. 4 GB minne hade den och det var mitt första steg mot en värld bort från CD-skivan. Efter att ha jobbat i skivbutik under sex år hade jag en stor skivsamling hemma som jag nu sakta men säkert rippade ner till iTunes och hade en 50.000 låtar på hårddisken hemma.

Skicka in din musik

Några år efter min första iPod släppte Apple egna högtalare: iPod Hi-Fi hette den. På toppen av högtalaren fanns en 30-pin kontakt att docka iPoden i och själva högtalaren såg ut som en klassisk bergsprängare utan kassett-spelaren. Snygg, men sjukt dyr. 3500 kronor kostade den i Sverige. Det var första försöket för Apple att göra en högtalare för hemmabruk (som överlevde i si sådär två år innan Apple lade ner produktionen).
I går visade de upp deras andra försök.

Under Apples keynote presenterade de deras HomePod. En cylinderformad högtalare med en visuellt pulserande Siri på toppen och helt okej innehåll. Teknik som ska läsa av rummet och skapa den bästa ljudåtergivningen. Produkten ska vara den stora konkurrenten till Amazon Echo eller Google Home.
Problemet med HomePod är att den i mina ögon är… helt ointressant.

Jo, den är snygg och har säkert bra ljud. Men det får du i Libratone- och Sonos-högtalare också. Om man älskar att prata med Siri så kan jag göra det i mobilen. Med tanke på hur begränsad Siri är och hur dålig den är på att hålla en konversation så kan det faktiskt kvitta:

Vilken är Kinas huvudstad?
Peking är huvudstad i Kina.
Hur många bor det där?
Tyvärr hittade jag inte om ”Hur många bor det där”.

Då är det kanske bäst att inte behöva prata med en mindre smart assistent i 360-graders ljud…

För 4000 kr ($349) kan man få mycket bättre högtalare, och då Siri bör ses mer som en gimmick i detta fall, kan jag inte direkt påstå att den skapar ett mervärde för den som vill köpa HomePod.
Möjligen är det så att de som fått Apple Music att funka – de har ändå 27 miljoner prenumeranter i dagsläget – kan säkert få ut en bra musikupplevelse via HomePod. Vi andra kan ju istället använda oss av andra högtalare med Spotify Connect och hoppas Spotify integrerar ännu bättre Siri-funktioner när iOS 11 kommer.

HomePod släpps i December i USA, UK och Australien. Så räkna med 2018 här i Sverige.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011