LANY är trion från Los Angeles som sedan länge fått indie och popfreaks att sjunga refrängen från deras låt ILYSB högt. Idag har vi fått äran att ta del av deras debutalbum, 16 spår som levererar emotionell elektronisk pop med ett huvudfokus på kärleksproblem. Wow va unikt tänker du, jo faktiskt. Mängden låtar där de sjunger någonting om Kalifornien är många, så fokuset ligger ju faktiskt på de kärleksproblem som existerar på USAs västkust. Helt andra kärleksproblem än de som vi upplever i Sverige, eller?

Popmuzik Podcast

Albumet kan bli en möjlighet för dig att spela skön elektronisk pop från din högtalare i bakgrunden på stranden. Eller så tar du det snäppet längre – du tänder några ljus hemma och gråter ut för den där breakupen som du aldrig hade, eller blir dunderförälskad i en Tindermatch som du aldrig träffat.

För det är just det som LANY är så bra på – trots att man som lyssnare egentligen inte kan relatera till låttexterna så kan det kännas som man varit med om allt de sjunger. Detta förutsätter dock att man slopar sin tuffa image och är öppen för att leva ut sina känslor. Om du är fast besluten att behålla det där tuffa – ja då kommer LANY inte imponera på dig. Då kommer det bara vara som vilka andra soft pop-låtar som helst och förmodligen bara fungera som dov bakgrundsmusik tills du blir uttråkad och sätter på en rock-spellista istället.

Det är få album som är spännande rakt igenom och det är otroligt svårt att behålla samma kvalitet på 16 låtar. Detta är något som blir tydligt här. Om allt fokus läggs på själva musiklyssnandet är det lätt att vissa låtar snabbt skippas efter bara några sekunders lyssning. Det är samma sound på praktiskt taget alla låtar och det är få som sticker ut. Det blir lätt tråkigt efter ett tag och man undrar om man lyssnat på samma låt i 56 minuter.

LANY
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
5 / 10

LANY levererar känsla i allt de gör, ändå blir det som en ospännande måltid där smaklökarna inte får utmanas - allt på tallriken smakar likadant och är dåligt kryddat. Bakgrundsmusik? Javisst! Fullt fokus på musiken? Ja, om du vill få känslor för ditt icke-existerande fling i Kalifornien.

  • User Ratings (2 Votes) 7.5
Favoriter Apple Music
Share.

Jag är Stina, en 21-åring som studerar marknadskommunikation på Stockholms Universitet. Går kanske på lite för många konserter och lyssnar alltid på musik. Hos mig spelas framförallt olika typer av pop, indie och elektroniskt. Rihanna får mig att gå ned på knä.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011