Modell: SoundSport Wireless
Tillverkare: Bose
Pris: 1890 kr
Köp: Prisjakt

Nordiska Favoriter

Jag har alltid undrat varför man har bygelhörlurar när man tränar. För mig blir jag svettig efter en längre period kring öronen med byglar och att då träna tillsammans med byglar borde göra det ännu värre.
Själv har jag alltid gillat öronsnäckor när jag tränar på gymmet eller springer. Enda nackdelen där har väl varit sladden från min Walkman/ MD-spelare/ iPod eller iPhone som antingen fastnar i armarna när jag springer eller mest är i vägen på gymmet.
Men nu finns det ju riktigt bra trådlösa hörlurar för detta ändamål. Full frihet och bra ljud, det är i alla fall vad Bose erbjuder med sina SoundSport Wireless.

SoundSport använder sig av gummibaserade snäckor med en bygel som håller dem på plats i örat. Tre olika storlekar får man med och för mig sitter mellanstorleken bra och den stora håller mest tätt mot ljud från omgivningen, så det brukar oftast bli den stora – även om jag hade gillat mellanvariantens bygel till den stora ljudöppningen. Men som sagt, de sitter där de ska och även om du springer eller gymmar så är de väldigt bekväma att ha på sig.
Själva öronsnäckorna är kanske inte de snyggaste jag sett. Batterihållaren där du även laddar och hittar en strömknapp känns lite blaffiga när de står ut från huvudet. Ingen man väl tänker på när de väl är på, men de känns en aning science fiction-designade som helhet.

Även här parar du ihop hörlurarna med appen Bose Connect.
Startar du upp lurarna kopplar den direkt upp sig till den senast använda enheten och du kan koppla två enheter till lurarna samtidigt. Smidigt om du ser på Netflix på din dator och det ringer i mobilen.
Ibland kopplas man dock upp mot en enhet man inte använder sig av just för tillfället och det blir ett trixande att starta upp appen, koppla bort och sedan para ihop med rätt enhet.
Likt alla Bluetooth-enheter är det bra uppkoppling om det är helt fritt mellan enheten och hörlurarna. Ska du springa eller träna med dem och har mobilen i fickan bör du ha den i höger ficka, annars kan huvudet störa signalen om du vrider bort Bluetooth-mottagaren. Ändå imponerande att man oftast bara pratar meter om Bluetooth istället hur bra signalen är om man just har mobilen i fickan. Det är sällan man har mobilen långt ifrån hörlurarna ändå, och då är faktiskt kroppens egna hinder, som kraniet, ett större problem…

Men hur låter de?
Då dessa är inne i örat blir ljudet lite större och får lite mer tryck än QuietComfort 35. Basen är inte lika påtaglig som hos Beats-lurarna, men den känns lite mer här än i QuietComfort 35. För att vara såpass små som de ändå är, tycker jag Bose fått till ett mycket bra ljud med dessa. Sedan hjälper gummihöljet att täppa till bakgrundsljud ganska bra. Det är inte som brusreducerade lurar, men de funkar mot Eye of the tiger på gymmet och det är väl alltid något.
Ljudbilden är annars som Bose brukar vara: bra och balanserad. Inget som sticker ut, men rent och snyggt. Typ så.
Om jag skulle göra en snabb jämförelse mellan dessa och Powerbeats samt Jaybird så vinner de andra på design, medan Bose vinner på ljudet och bekvämligheten i örat och de är definitivt de viktigaste faktorerna när det kommer till hörlurar.

Slutsats:
Smidiga sporthörlurar som tål både fukt och hårda tag. Batteriet räcker till ett maraton, även om man skulle komma sist.
Ljudet är mycket bra för storleken och tack vare in-ears snäckorna blir det lite mer bastryck i dem, utan att ta över så mycket som Beats gör.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8.0 / 10
  • DESIGN 7
  • PASSFORM 8
  • LJUD 9
  • HELHETSINTRYCK 8
  • User Ratings (0 Votes) 0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011