Premiär i Being Blogged NYIdag släpper Malmö-duon Feelium (som består av Simon Folger och Jakob Stenseke) den varma och behagliga popsingeln Life By The Ocean. En singel som verkligen låter som en dag på den varma stranden.

DOLBY ATMOS

Simon berättar för Popmuzik:
”Melodin till refrängen kom till mig på ett pick-up-flak då min klass var på ”field trip” på Channel Islands National Park. Jag var snabbt uppe med min telefon och spelade in det. I bakgrunden på inspelningen hörs ljudet av motorn och bilen som skumpar på grusvägen ovh mina klasskamrater som pratar och skrattar. (Jag studerade konst i Santa Barbara förra året).

När jag kom hem från resan satte jag mig på mitt rum i kollektivet där jag bodde. Text och melodier föll på plats på bara någon timme. Det var en sån där låt som på något sätt var skriven i förväg.

Jag sände en demo till Jakob i Amsterdam som älskade den direkt. En vecka senare skickade han tillbaka ett fint arrangemang med ett läckert gitarr-plock i andra versen som jag föll för direkt. Därefter följde en korrespondens Santa Barbara – Amsterdam (som med alla låtar på vår kommande skiva) där vi lade till och tog bort, testade och justerade tills vi kände att vi hittat rätt.

Låtens handlar i enkelhet om min tid i Santa Barbara. Människor jag träffade och saker jag gjorde där. Stämningen. Jag antar att jag var nostalgisk redan innan jag lämnade USA. Jag sörjde att det skulle ta slut innan det var över. Och i texten finns just det, en fråga om tid och minnen. Också kärlek till en specifik person förstås…”

Videon är regisserad av Ashleen Blaettler och har premiär här i bloggen.



Feelium
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011