Boris René dansade in på Melodifestivalsscenen förra året med låten Put your love on me som tog honom ända till finalen via ett litet nedslag i Andra Chansen.
Jag träffade Boris på artisthotellet för att snacka lite uppladdning efter att han kommit till Göteborg och kollat in scenen i Scandinavium.

Popmuzik Lover Patreon

Nu är det ett år sedan vi sågs.

Ja, tiden går verkligen fort!

Saknar du fotbollen?

Nej inte så mycket. Jag saknar lagkamraterna, umgänget och allt. Men skulle nog inte säga att jag saknar själva sporten. Nu känns det skönt att ha en paus från det.

Men är det en paus?

Det är en lång paus. Sedan ska man aldrig säga aldrig.

Det är lite som en rökare. Man slutar och så får man se hur lång tid det tar tills man trillar dit igen.

Det var faktiskt inte så längesedan som jag var med i en välgörenhetsturnering. Så lite kan man väl lira på skoj, men inte på allvar.

Hur var Motown-showen med Afro-Dite?

Magisk!
Jag visste egentligen inte riktigt vad jag gav mig in på när jag tackade ja. Men det var sjukt häftigt att få gotta ner sig i musiken och eran. Nu har jag lärt sig mycket om det med, så jag är sjukt tacksamt.

Var det något speciellt nummer som var extra kul att göra?

Jag kör Signed, Sealed, Delivered av Steve Wonder som jag tycker är sjukt häftig. Att få köra den låten tillsammans med kör var magiskt och sedan är hela ensemblen sjukt duktiga.

Bästa minnet från i fjol?

Finns så många. Men måste nog säga Andra Chansen. Väldigt speciell känsla måste jag säga. Att få komma till final har jag nästan glömt bort för det var för stort. Men Andra Chansen kunde jag greppa. Men vilken otrolig känsla att få ta sig dit och sedan vidare!

Du inleder festivalen i år. Hur är det att sätta tonen på Sveriges största musiktävling?

Det är också något som är svårt att begripa. När jag sitter här och du ställer den frågan så är det lite… *wow:ar med ögonen* Men det är otroligt tacksamt och häftigt att få den uppgiften av SVT och jag ser fram emot att få komma hit och öppna i år.

Ja, det var ju lite av en skräll förra året.

Jag var lika förvånad själv. Haha. Jag trodde inte på det. Det var ju så många duktiga artister. För mig att bara få vara med i tävlingen var ju stort.

Hur har du laddat inför veckan?

Jag har mest tagit det lugnt egentligen. Vi har repat på olika detaljer som vi alltid gör, men mest ta det lugnt och ladda batterierna och njuta av att snart drar Mello igång.

Berätta lite kort om låten.

Temat är kärlek så det är samma som förra året. Låten heter Her Kiss och är en upptempolåt. Fartfylld, glädje, kanske lite snabbare än förra året.

Mycket kärlek. Är du en Casanova?

Nej. Haha. Det skulle jag inte kalla mig för.
Jag är som vilken annan människa som helst. Kärlek är ju bra för alla människor.

Speciellt behöver vi det nu när världen ser ut som den gör.

Verkligen.

Det är Tim Larsson och Tobias Lundgren som skrivit låten även denna gång. Hur har samarbetet utvecklats i år?

Ja, den är sjukt härlig. Redan förra året var de mitt team. Så jag har jobbat med dem hela tiden och känner mig bekväm med dem. De förstår mitt sätt att tänka.
I år var jag tyvärr inte med och skrev låten, utan de tog tag i den biten själva. Vilket blev fantastiskt bra.

Kommer ni fortsätta jobba efter detta?

Garanterat! Man kan ju inte slänga iväg dem. Haha.

Har du något hemligt vapen på scenen?

Energi! Det är mitt vapen.

Är det något du känner att du vill göra annorlunda från i fjol?

Det finns definitivt grejer man kan förbättra. Speciellt om man ser tillbaka på klippen och hur de var i fjol. Det är egentligen alla bitar så som sång och scennärvaro, och jag är långt ifrån klar. Men detta är som en intensivkurs för mig. För er som tagit körkort förstår vad jag menar. Haha. Jag kommer hit för att fortsätta lära mig och tar med det jag lärde mig förra året.

Tack för denna gång och lycka till!

Boris René inleder Melodifestivalen med Her Kiss som är skriven av Tim Larsson och Tobias Lundgren.

Boris René
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011