Premiär i Being Blogged NYIdag släpper duon Boys Choir den sjukt svängiga elektrosingeln For Ya som framförs av SO-DA och den har till och med premiär här i bloggen.
Jag ställde några frågor till killarna angående låten:

Svensk Pop Apple Music

Hur bildades Boys Choir?

Vi hade aldrig jobbat ihop förut men bestämde oss för att göra en remix ihop. Båda har en förkärlek till hård dansmusik och det visade sig direkt att vi kompletterade varandra bra som producenter. Det var lekfullheten och friheten i vår första session som präglat fortsättningen av vårt samarbete. Vi försöker alltid att hitta på något nytt och göra ”wow”-moments i våra produktioner.

Vilken typ av musik har ni själva som inspirationskällor?

Vi älskar Skrillex och allt han har gjort. Sen finns det ju en armé av grymma producenter på Soundcloud så mycket inspiration kommer därifrån.

Hur föll For Ya på plats?

Vi hade tagit en paus från studion i några veckor. Sen åkte vi
på ett låtskrivarcamp i några dager och av all ”prodd”-abstinens fick vi ihop ett gäng med tracks, bl.a. det som skulle bli For Ya . Sen körde vi en låtskrivarsession med bl.a. SO-DA och en annan sjukt bra writer som heter SIRÉN och skrev text/melodi.

So-Da sjunger på den. Hur kom hon med i processen?

Vi hade hört hennes röst sen tidigare på Soundcloud och tyckte hon var helt grym. Så vi tog kontakt henne och skrev färdigt låten och spelade in vocals dagen därpå.

Snyggt omslag – finns alldeles för få gula omslag tycker jag. Men vad föreställer det?

Det tycker vi med! Det har inget djupt metaforiskt budskap utan är bara sjukt snyggt! Det är gjort av en konstnär som heter Henrik Gustavsson .

Hur kommer ni fira releasen?

Vi körde en stor hemmafest med gratis bärs igår! Blev bra tryck! Kändes som ett avslappnat och kul sätt att fira releasen; bland vänner.

Vad händer härnäst för er?

Vi och några andra artister/låtskrivare har startat ett musikkollektiv/label som vi kallar JEJUNE . Nu efter den första releasen så ska vi fortsätta skriva, profilera våra andra artister inom kollektivet och få ut ännu fler låtar.


Boys Choir
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011