Josefine Myrberg är tillbaka med singeln Human som släpptes förra veckan och med den följer hon upp debuten Not Giving Up från förra året. Den nya singeln har ett helt nytt sound och känsla mot föregångaren och i mina öron mycket mer spännande.
Jag ställde några frågor till Josefin om släppet som du kan läsa här:

DOLBY ATMOS

Hej Josefine. Hur känns det nu när din nya singel är släppt?
Det känns helt UNDERBART! Vi träffades ju i fjol och det är mycket som har förändrats sedan dess. Jag är väldigt lycklig!

Berätta vad handlar Human om.
Human handlar om att vi människor väldigt enkelt ser ner på och sätter höga krav på oss själva. Vi styrs av samhällets normer om att följa de “roller” vi fått utdelade. Men med Human så vill jag stärka människors självförtroende, styrka att tro på sig själv och sin lyssna till sin egen röst. För det är ingen som kan göra dig bättre än du själv. Det är du som är din egna styrka och den är värdefull.

Hur ska man göra ett mer normlöst samhälle tycker du?
Man skall sluta tänka på vad andra skulle säga eller hur andra skulle tycka. Att man istället utgår från sina egna tankar och agera utefter vad man själv tycker och känner. Egentligen är det inte så svårt, men det är väldigt enkelt att man känner press och får ångest av att normer är så pressande.

Det är en mycket mörkare produktion än på Not Giving Up.
Hur jobbade du fram låten tillsammans med Mohammad Denebi och Sharon Vaughn?

När Human blev till, så har jag för mig att det var runt tre dagar efter Trump blev president. Det var så ofattbart och känslorna var dom samma hos oss alla tre. Hur kan man låta en människa som uttalar sig rasistiskt, går mot personangrepp etc leda ett land?. Vilka är det som lyssnar till en person som uttalar sig så tveksamt? I texten: ”I’d rather be a bird, And see the world from far away, Where all the colours blur”. Vill jag förtydliga att det spelar ingen roll vad vi har för hudfärg, vilka kläder vi väljer att ha på oss eller vilket yrke man arbetar i. Alla är lika mycket värda. Anledningen till att låten är mörk, är på grund utav att världen just nu befinner sig under ett stort svart moln. Så låten är gjord på äkta känslor.

Ni jobbade ju även ihop på första singeln. Hur har ert samarbete utvecklats under året?
Mohammad Denebi och Sharon Vaughn är dom mest underbara människorna jag har träffat och vårt samarbete har alltid varit genuint. Jag som artist har utvecklats något enormt och det tror jag att dom har påverkats av också. Jag har precis tagit mig ur en jobbig situation med ett skivbolag, där jag fått med mig erfarenhet och vuxit som person. Så vårt samarbete har fortsatt att blomstra och kommer fortsätta med det.

Är detta en indikation på hur ditt sound kommer bli framöver på kommande singlar?
Absolut, det skulle jag vilja säga. Mitt sound ligger väldigt nära till mina känslor och soundet påverkas också av vilket låt som man framför. Så jag skulle absolut säga att ni kommer få höra mer utav det här stuket!

Hur går det förresten med studierna? Antar att du fortfarande går på Rytmus?
Yes, 1: a Juni tar jag studenten. Det är väldigt mycket att få ihop, med allt jobb kring musiken och att hinna med sitt privatliv, pojkvän osv. Men jag vill inte sätta för höga krav på mig i skolan då det är viktigt att vara snäll mot sig själv och sin hälsa. Men jag kämpar på och till sommaren/hösten är det endast musik på schemat, vilket känns helt underbart!

Slutligen, nämn tre låtar som du lyssnar mycket på just nu.
Åhh, svårt att bara nämna tre. Men jag skulle då vilja säga
IssuesJulia Michaels
When you love someoneJames TW
I don’t wanna live foreverZayn, Taylor Swift

Josefine Myrberg
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011