Första repdagen i årets Melodifestival. Dagens arena är som bekant Scandinavium i ett för dagen grådaskigt Göteborg. Men här inne är det varmt och färgglatt.
Under dagen ser vi igenom de sju bidragen för veckan, som repeteras inför pressen.

Svensk Pop Apple Music

Her Kiss
Artist: Boris René
Låtskrivare: Tim Larsson, Tobias Lundgren

Boris börjar ensam på den djupa scenen som i år skär ut i publikhavet likt en kil. När låten kommer igång kommer dansarna Edin Jusuframic , Martin Jonsson , Keisha von Arnold och Lisa Arnold ut och omringar honom med sin dans.
Det är lättsamt och nästan lite försiktig inledning på festivalen. Det sticker kanske inte riktigt ut, men det är väldigt charmigt. Boris lyfter fram låten på ett bra sätt. Charmen och glöden finns i hans röst och ansikte. Det kommer definitivt gå hem även igenom rutan på lördag.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Amare
Artist: Adrijana
Låtskrivare: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi

Adrijana står ute på kilen mot publiken i en stor grå pälsrock. I bakgrunden står två ballerinor på stora oljefat och dansar till låten. Skärmarna i bakgrunden blinkar rött och scenen badar i strålkastare. Det är effektfullt utan att vara för mycket, och ser snyggt ut i arenans monitorer.
Jag tycker ju Amare är en riktigt bra låt, och sitter här och hoppas att hon tar hem många röster på lördag. Själv levererar Adrijana låten utan några som helst problem, så där finns inget att klaga på. Frågan är bara om folk kommer uppskatta detta relativt nya inslag i Melodifestivalen. Men jag tror faktiskt det.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

One More Night
Artist: Dinah Nah
Låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban

Jag var ju inte helt övertygad av Dinah Nahs låt One more night när jag hörde den under gårdagen. Nu är det mer starkt läge då en show ska lyfta bidraget.
Dina Nah har denna gång bytt ut de hunkiga dansarna Wall of sex till vackra Wall of fierce , där sex cheerleaders dansar tillsammans med henne. Vi bjuds på extremt korta kjolar och attitydsfullt nummer. Absolut inte lika effektfullt som sist gång, men definitivt ögongodis för många.
Jag känner fortfarande samma som igår. Det kommer funka på dansgolven på gayklubbarna. Det är rakt in i målgruppen för de som fortfarande tycker 90-tals euroklubbmusik är det roligaste som finns. Men det känns för gjort och för svalt denna gång för att inte bara passera som kul för stunden.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Road Trip
Artist: De Vet Du
Låtskrivare: Johan Gunterberg, Christopher Martland

Killarna i De Vet Du sitter i en orange folkvagn medan DJ Hunk står vid väggrenen och pillar på sitt DJ-set. Till och från under numret kommer det in latexklädda tjejer som viftar med flaggor.
Ja, vad ska man säga. Det är inte direkt tight och killarna sjunger på fel ställe och är inte helt synkade. Dock är de, som rutinerade YouTubers och TV-personligheter proffs på kamerorna.
Visst, det är kanske lite roligt att titta på, men det är ingen vidare bra låt. Får mig att tänka lite på Crazy Frog och blir ungefär lika enerverande.
Men vi får ta detta för vad det är. Ett kul nummer under tre minuter. Om det räcker för Andra Chansen återstår att se, men definitivt en ringsignal hos många under våren.

Foto: Emanuel Fröberg
Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Mitt liv
Artist: Charlotte Perrelli
Låtskrivare: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund

Okej. Om vi tyckte låten var pretentiös när vi hörde den i går, så får vi nu en Charlotte Perrelli som liknar Chrissie Hynde när hon står mitt på scenen ensam med en akustisk gitarr för att krydda med den där ”äkta känslan”. Det blir och känns så otroligt fel. Jag vill bara rusa upp på scenen, ruska om henne och ropa ”skärp dig!”
Det är veckans definitiva toalettpaus.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Wild Child
Artist: Ace Wilder
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder

Ace Wilder tar över scenen tillsammans med dansarna Litho Nericcio , Louise Nelson Indriana , Jin Zou och Martin Wallin Andersson . De dansar sig igenom det färgstarka strålkastarljuset och trots att de inte är så många känns det som de tar över scenen. Ace tillsammans med dansarna ger ett kaxigt och självsäkert intryck utan att bli för mycket.
Jag måste säga att låten vuxit till sig för mig. Den är ögonblicklig och refrängen är verkligen låtens absoluta styrka med sin gatufest / karneval-stämning.
Tror festen på scenen kommer ta över även hemma.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Hold On
Artist: Nano
Låtskrivare: Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson

Inledning av låten filmas Nanos skuggade ansikte. Det ser snyggt ut på monitorerna och kommer se minst lika effektfullt i TV.
Nano står mitt på scenen och på hans högra sida står dansaren Bianca Traum och på vänstra en kör. Det blir stor gospel med drum’n’bass beat som lyfter av Nanos starka röst.
Det är så sjukt mycket känsla i numret och Nanos röst verkligen tar över hela Scandinavium.
Detta måste gå vidare på lördag. Det finns liksom ingen mer självklar vinnare denna vecka än Nano.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011