Som musikbloggare och med det även någon form av musikkritiker, så ses man väl som den där misslyckade musikern som aldrig hade tillräckligt med talang att bli något och istället låtsas att man kan allt om musik i textform.
Ni vet, killen som hade en dröm att starta ett Kent eller Hurts långt innan de ens skedde, men som varesig hade taktkänsla eller talang för att skriva låtar.

Popmuzik Podcast

Vem vet? Hade jag bara tagit mig tiden att försöka göra något vettigt inom musik så kanske-kanske – men i och med att jag är den där typen av människa som vill kunna men inte vill ta tiden att lära mig, så faller det en aning.

Men det är nog inte den verkliga anledningen till att jag inte skulle kunna bli en popartist. Anledningen till det stavas: kondition. Jag har kanske världens sämsta kondition. Inte att jag är överviktig och lat som en mätt katt. Nej då, jag går allt promenader och tränar på gymmet regelbundet. Men det handlar mer om att jag har en usel grundkondition. Verkligen usel.
Det gör att jag inte på något vis skulle kunna springa från ena sidan scenen till andra utan att bli andfådd och med det flåsa mig igenom resten av låten innan jag hämtat andan och någonstans inför nästa låt skulle jag kunna sjunga normalt igen.
Efter att ha sett Veronica Maggio studsa på scenen under Stockholm Stadion-konserten på TV i helgen och samtidigt sjunga igenom sina låtar utan att ens se ansträngd ut. Eller när Grace Jones avslutar sitt set under Way Out West med att sjunga samtidigt som hon rockar med en rockring, förstår jag att skillnaden på mig och dem – artisterna som kommit någonstans – är den där grundkonditionen.

Idag kan man ändå komma långt även som halvdan sångare med hjälp av bakgrundsångare och teknik. Kan man inte sjunga tillräckligt rent kan man alltid autotunea skiten ur låten. Men alla bakgrundsångae och förinspelade sångspår i världen kan inte dölja avslutet på låten när man står i tre minuter och kippar efter andan innan man kan flåsa fram ett ”tack”. Alla hade bara tittat på varandra och undrat hur man kunde sjunga utan problem när han hjulade runt på scenen men så fort låten var slut kunde man kan knappt få fram en vettig mening.
Som med så mycket annat så måste en förstå ens begränsningar och hindret mellan mig, guldskivorna och att få uppträda på Ullevi heter helt enkelt grundkondition…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011