Anton Hagman är inget nytt namn för Popmuzik. Vi har följt honom sedan han var med i duon JA tillsammans med Jonas Peker . När duon sedan upplöstes bildades istället Royal Sunset med Zebastian Sjöblom som dock blev väldigt kortlivat.
Jag frågar Anton om det är solo som gäller nu.
”Ja, det är det. Nu har jag provat det där med grupper och nu känns det som jag är redo att stå på egna ben”

Nordiska Favoriter

Anton började som 12-åring att lägga upp låtar på YouTube efter att ha inspirerats av idolen Justin Bieber . Då sågs han mer som en outsider. En kille som som höll sig mest för sig själv, och då passade YouTube-formatet perfekt för den unge sångaren.
”Jag var en kille som spelade gitarr och sjöng och lyssnade på Justin Biber. Det var inte helt okej, och då var man lite utanför.”

När tittarsiffrorna ökade på YouTube gjorde även Antons populäritet i skolan det. Han blev igenkänd ute på stan i Västerås.
Även skivbolag fick upp ögonen för Anton, vilket då ledde till duon JA.
”Jag tyckte det var jättestort att ens bli kontaktad. Jag såg ju upp till One Direction då och att få vara med i en grupp skulle vara jättekul. Sedan har jag lyssnat på grupper hela mitt liv. Min pappa lyssnade mycket på Queen och Rolling Stones . Det var nog därför som jag började med Royal Sunset efter JA, för att jag inte ville vara själv just då.”

Anton berättar att hans största idol är Freddie Mercury i Queen. Kombinationen av bandets låtar och Freddie som artist har satt stor prägel på Anton.

Vilken är din favoritlåt med Queen?

Love of my life . Sedan är allting de gjort sjukt bra. När jag började lyssna på dem igen i tonåren så märkte jag att jag verkligen hört alla låtar, även om jag inte vetat om det i och med att pappa spelat dem när jag växte upp.”

Om du skulle beskriva dig och din musik idag vad skulle du säga då?

”Jag gillar ju riktiga instrument. Jag gillar rock och även pop och r&b. Så det är ingen bestämd genre, utan bara bra musik.”

Hur känner du att du utvecklats under åren?

”Jättemycket! Om jag tittar tillbaka på det jag gjorde när jag var 12 så känns det idag som jag inte kunde göra något då, haha.
Sedan var det nog upp tills jag var 17 som jag var på och av med musiken och inte 100%. Men nu senaste året känner jag att jag verkligen vill göra detta och har utvecklats extremt mycket vilket är jättekul.”

Foto: Johannes Helje

Nu ska Anton vara med i Melodifestivalen med singeln Kiss you goodbye som skrivits av Christian Fast , Tim Schou och Henrik Nordenback .
Kiss you goodbye är en midtempo poplåt med organiska instrument, som Anton berättar att han själv blev väldigt glad av när han hörde den första gången.
Låten handlar om att gå vidare från någon och att det kan vara läskigt ibland men man måste våga ta steget.

När kände du att Melodifestivalen lockade?

”Nästan hela livet faktiskt. När jag fick denna låt kändes det som den skulle passa bra i Mello, så vi skickade in den och det gick ju bra.”

Hur har du laddat inför Melodifestivalen?

”Jag har övat på att sjunga och spela låten. Sedan har jag även skrivit en hel del nya låtar.”

Anton berättar att han i somras börjat med att skriva egna låtar och han övar regelbundet på att skriva.

Vilken är din styrka som låtskrivare?

”Just nu är det starka melodier.”

Vad hoppas du att du får ut av Melodifestivalen?

”Jag hoppas det blir roligaste tiden i mitt liv och att det kommer bli en bra upplevelse och erfarenhet och samtidigt presentera mig för en större publik. Sedan skulle jag ju inte bli ledsen om jag vann. Haha.”

Anton Hagman tävlar med låten Kiss you goodbye i Växjö.
Låten är skriven av Christian Fast, Tim Schou och Henrik Nordenback.

Anton Hagman
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011