Jag mer eller mindre föll pladask för den brittiska duon Aquilo första gången jag hörde singeln I gave it all 2014. Låten var plågsamt vacker och framfördes uttrycksfullt av Ben Fletcher över Tom Highams filmiska musikproduktion.
Jag är ju själv väldigt svag för just detta. Vacker pop mixad med snygga arrangemang och sång. Jag må vara lättköpt men det är sällan som det blir så här bra som på just I gave it all .

Popmuzik Podcast

Efter en knippe singlar och EP:s är det nu dags för herrarna från Silverdale att släppa sitt debutalbum Silhouettes . Fjorton låtar som spänner över nästan hela karriären tillsammans med en del nya.
Främst är det frågan om vackra och stämningsfulla låtar, men de spänner även över mot det mer souliga till det poppiga.
Även när Aquilo drar åt det mer funkiga hållet som på Never hurt again eller poppiga som på You won’t know where you stand passar det ihop med Fletcher och Highams mer stämningsfyllda låtar. Det kanske inte sticker ut, men allt är likt omslaget snyggt och framförallt välgjort, och just välgjort är nästan en bristvara i dagens musiklandskap.

Aquilo
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Vackert, filmiskt och framförallt välgjort när Aquilo släpper debutalbumet Silhouettes.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011