Nu är det min tur att dela med mig av mina 100 favoriter från musikåret 2016. Många av dessa låtar ligger mig varmt om hjärtat och har spelats otroligt många gånger i mina hörlurar. När jag hittar en låt jag tycker om, då kan jag lyssna på den i flera veckor eller till och med månader i sträck utan att bli trött på den.

Då är frågan, har vi några låtar gemensamt i vår top 100? Eller ännu bättre, detta kanske ger dig chansen att upptäcka ny fantastisk musik?

Längst ner i inlägget hittar du en Spotifylista innehållande alla låtar som är staplade nedan.

01. Love On The Brain – Rihanna
Ända sedan Rihannas album ANTI släpptes i början av året har jag haft denna låten som favorit. Den är verkligen något alldeles extra – och något helt olikt från det Rihanna tidigare gjort. Jag älskar de souliga vibbarna och jag kan inte hålla mig från att sjunga med i delen där hon sjunger ”I’m tired of being played like a violin”. Denna live är något av det bästa jag upplevt i hela mitt liv.

02. Hex – Mt. Wolf
Jag kommer ihåg första gången jag hörde denna låten så väl. Jag satt i mitt rum och storlipade när trummorna sattes igång ordentligt i låten. Låtar som får fram känslorna är de jag uppskattar mest, och det gör verkligen denna.

03. iT – Christine and the Queens
Genialisk feminist-och-konkurrera-världen-låt skulle jag säga. Älskar ironin. ”Cause I won, I’m a man now”. Ja, för man måste vara en man för att man ska kunna lyckas med något här i livet, hmm.

04. Loudspeaker – MUNA
En av de låtar jag spelat mest på repeat under 2016. Den ger mig sån otrolig pepp och energi! MUNA är en fantastisk trio med ett unikt sound. 2.24 in på låten får jag nästan rysningar, så bra.

05. Angel Zoo – Phlake
Egoboost-låt, yes! Så skönt beat med en härlig röst från danska sångaren Mads Bo . Jag får chansen att leva ut min ickeexisterande gangstersida genom denna låten (man måste ju få låtsas att man är lite cool) och självklart känner jag mig ostoppbar samtidigt.

06. Red Earth & Pouring Rain – Bear’s Den
Bear’s Den hittade jag detta året och det är jag så tacksam över. Under perioden september-oktober var det denna låten och många av deras andra som spelades på repeat i mina lurar och högtalare. Lugn och skön folkpop med fina kärlekstexter.

07. Kiss It Better – Rihanna
Kärleksfullt gitarriff så det slår omkull en, nästan. Om man inte är kär innan man lyssnar på låten så blir man det garanterat efter en lyssning.

08. 1000 Nights – FRENSHIP
En av mina pepplåtar för 2016. Den hjälpte mig genom höstmörkret som började komma i september. Älskar när låten sätter igång ordentligt som man kan bli lite chockad av till en början, men som boostar låten till 100%.

09. Cross My Mind – A R I Z O N A
Varför inte lyssna på peppande ”sommarlåtar” hela året om? Det kunde inte jag undvika med denna trallvänliga bekymmerslösa kärleksdängan.

10. The War – Syml
Ännu en låt som berört mig otroligt mycket och som lätt kan bringa fram tårarna.

11. September Song – JP Cooper
Jag som popfantast kan verkligen inte få nog av peppande pop. Här är en till popdänga mina grannar troligen hört mig sjunga högt på några gånger.

12. CAN’T STOP THE FEELING – Justin Timberlake
Den som inte vill dansa när man hör Justin Timberlakes underbara hit kanske bör fundera på att boka ett läkarbesök. Till denna låten har det blivit en hel del dans för min del i alla fall.

13. Ayahuasca – Veronica Maggio
Redan innan jag hörde låten visste jag att jag skulle älska den. Fantastiska svenska electropopbandet Colleagues var med och skrev låten med superduktiga Veronica Maggio. Det kunde inte bli annat än magi och resulterade såklart i euforiska känslor för mig, som jag bara får av riktigt bra musik.

14. Starboy – The Weeknd, Daft Punk
Förmodligen på de flestas top 100-lista för 2016. Den behöver egentligen inte någon förklaring, den är bara sjukligt bra.

15. Samurai Swords – Highasakite
Tro det eller ej men jag lyssnade faktiskt på lite ”mörkare” pop också under 2016. Norska indiebandet Highasakite levererar en grym låt full av kraft och känsla från 2016-släppta albumet Camp Echo .

16. Somebody Else – The 1975
Min drog i början av året. Beatet är to-die-for och sångaren Matthew Healys röst är gudomlig.

17. Flashes – Tove Lo
Det går inte att undvika att ha med popdrottningen Tove Lo på sin top 100-lista. Jag älskar Tove och hela nya albumet Lady Wood , men denna låten är den som fick mig att trilla av stolen ordentligt.

18. Losing Sleep – Patrik Jean
Inte nog att Patrik Jean har en sjukt skön röst att lyssna på, låten är också top notch! Perfekt för en chillkväll hemma och superkul att sjunga med i och kanske även relatera till.

19. Homeward Bound – Sabina Ddumba
Hands down bästa låten från Sabina Ddumbas debutalbum Homeward Bound. Sån power och Sabinas röst kommer fram så otroligt bra.

20. 2Shy – Shura
Shura är definitivt ett av de bästa artistfynden jag gjort under 2016. Jag älskar det lugna och på nåt sätt oskyldiga som framförs i hennes låtar. 2Shy sätter ord på känslorna för oss som kanske inte alltid är så säkra eller framåt i situationer som har kärlek i fokus.

21. Heart in Slo Mo – Young Summer

22. Warm Blood – Flor

23. False Alarm – Matoma, Becky Hill

24. Rush Of The Night – Dive In

25. I Do it To Myself – Barcelona

26. Whole Heart – Gryffin, Bipolar Sunshine

27. Save A Little Love – Laura Nox

28. Smile – Gorgon City, Elderbrook

29. Claim My Love – Jarryd James

30. Breathe – Lauv

31. Blackout – Charlotte OC

32. Oh Lord – MiC LOWRY

33. Can’t Remember How It Feels – CHINAH

34. Human – Rag’n’Bone Man

35. Quicksand – Tom Chaplin

36. True Disaster – Tove Lo

37. Shackled Up – Alex Vargas

38. Cold – Mating Ritual, Lizzy Land

39. This Is What You Came For – Calvin Harris, Rihanna

40. Debut – Maria Hazell

41. Rather Be With You – Kyan

42. Saint Claude – Christine and the Queens

43. Fever – Canopy Climbers

44. Kids – OneRepublic

45. I Feel It Coming – The Weeknd, Daft Punk

46. Show You The Light – MARC, Efraim Leo

47. Outsider – Janelle Kroll

48. Think About You – LÉON

49. Golden Ticket – Highasakite

50. Birthmark – Thomston

51. Tounge Tied – Shura

52. Winterbreak – Tiësto’s Deep House Remix – MUNA, Tiësto

53. Doorstep – ANYA

54. Lung – Vancouver Sleep Clinic

55. Rain – Robin Stjernberg

56, Graduate – Handsome Ghost

57. Sledgehammer – Rihanna

58. Influence – Tove Lo, Wiz Khalifa

59. Backbeat – Dagny

60. Weak – Live @ Electric Lady – Wet

61. yea, babe, no way – LANY

62. Coming Alive – Gone in the Sun

63. Help Me Run Away – St. Lucia

64. Hurs So Good – Astrid S

65. Move It – Prince George

66. Warning Call – CHVRCHES

67, We Don’t Talk Anymore – Charlie Puth, Selena Gomez

68. Little Lover Etherglow Remix – BROADHURST

69. Dangerous Woman – Ariana Grande

70. It Ain’t Wrong Loving You – HONNE

71. Raging – Kygo, Kodaline

72. Stutter Love – Opposite the Other

73. Broken Parable – Bear’s Den

74. Same Ol’ Mistakes – Rihanna

75. Too Young – Dagny

76. Alpine – Linying

77. All The Ways – Wet

78. Give Me Something – Jarryd James

79. Bottle Tops – RITUAL, Mononoke

80. Rising Sun – The Lola O

81. Go – Cody Fry

82. Endless Love – Myzica

83. Still Falling For you – Ellie Golding

84. SOS (Overboard) – Joseph

85. Feel That – LeMarquis

86. Muddy Waters – LP

87. Not Alone – Kygo, RHODES

88. Stonecold – machineheart

89. Night Drive (Deconstructed) – TwiceYoung

90. For You – Rich Edwards, Park Avenue

91. Nothing Without You – The Weeknd

92. Darkest Hour – Charlotte OC

93. Consideration – Rihanna, SZA

94. PILLOWTALK – ZAYN

95. Salt – RY X

96. Keeping Your Head Up – Birdy

97. Cold to the Touch – Ralph

98. Everything – Karmin

99. Sleep Alone – Black Coast, Soren Bryce

100. Heartlines – Broods

About Author

Jag är Stina, en 20-åring i Stockholm som studerar Music Business och vid sidan av skriver på Popmuzik. Går kanske på lite för många konserter och lyssnar alltid på musik. Hos mig spelas framförallt olika typer av pop, indie och elektroniskt. Största favoriten är Rihanna.

Comments are closed.