Premiär i Being Blogged NYPopgruppen Mares från Uppsala släpper i morgon fredag sin tredje singel Cyklar ni så springer jag , som följer upp Allt du gör och att du finns samt Höga Klackar . Nya singeln bjuder på en bubblande, lite förväntande känsla när den byggs upp likt en poplåt från en film.
Micke Dahnberg i bandet berättar om bakgrunden till låten, som har premiär här i Popmuzik.

DOLBY ATMOS

”Vi satt utanför Elton Johns spelning i botaniska för biljetterna kostade typ 800 spänn. Vi var pank och försökte kolla igenom de små hål man kunde hitta i presenningen om man letade riktigt noga. Efter ett tag tröttnade vi, bestämde oss för att dra till en pub innan happy hour tog slut och då vi hade lite bråttom och Fredrik Nilsson inte hade någon bike så ropade han ”Cyklar ni så springer jag!” Vi stannade upp en sekund och begrundade denna skitfina fras och bestämde att om vi släpper album, då fan ska det heta så.

Någon månad senare bestämde jag och Fredrik att vi lika gärna kan skriva en låt om det här, för att testa om det blir något av det. Vi hade haft en superfin kväll, ingen diskussion, och med detta i bakhuvudet valde vi att romantisera ett liv utan kårleg i Uppsala.

Det är historien bakom texten. Musiken har förändrats cirka en miljon gånger sen vi skrev låten förra sommaren då vi aldrig var nöjda förrän nu. Vi har räknat den som vår sämsta låt under de gamla versionerna men nu fan blev den ändå rätt bra. Vi valde aspekten ärkepop då det är fett kul att göra, fett kul att lyssna på och passar perfekt som val till en romantiserande text, i kontrast mot vocodervänstern. Dessutom så torskade vi helt när vi upptäckte att man kan leka med syntar.”


Mares
@Faceboook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011