Strobe är en EDM-duon från Stockholm som består av Petter Byrstedt och Isak Uncu . De debuterade tidigare i år med den sjukt sköna singeln The Weekend som blev en omedelbar hit för killarna. Idag är de då tillbaka med singeln Good Vide på vilket de bjudit in sångerskan Nyla som vi bland annat hört på monsterhiten Light it up tillsammans med Major Lazer .
Jag ringde upp via Facetime – som man gör dessa dagar – för en intervju med dessa energiska och ambitiösa killar.

Svensk Pop Apple Music

När föddes intresset för dansmusik?

Petter : För mig var det runt 2006 när Basshunter släppte Boten Anna . Då hade jag inte hört något liknande innan. Jag sökte runt på Google för att ta reda på hur man gjorde sådan musik. Då hittade jag ett musikprogram som heter FL Studio som jag laddade ner.

Isak : För mig var det inte riktigt Basshunter. Jag kom i kontakt med elektronisk musik igenom en hemsida som heter New Grounds där de gjorde mörk elektronisk musik som var lite mer ambient och abstrakt. Det var så jag också kom i kontakt med FL Studio.

Petter : Sedan träffades vi via en gemensam kompis. Jag var nog 12 och Isak 13 tror jag. Då var det FL Studio som förenade vår vänskap i och med att vi höll på med olika sorters musik men i samma program. Vi började skicka över grejer till varandra via mail innan vi började jobba mer tillsammans.
Vi har haft många olika stilar också. Vi började göra hardstyle men sedan har det gått över till det mer kommersiella och house-poppiga hållet.

Vad är er styrka som duo?

Petter : Det är väl att vi kompletterar varandra väldigt bra.

Isak : Vi är en bra kombination.

Petter : Isak är den musikaliska och har absolut gehör.

Isak : Han överdriver det där nu!

Petter : Medan jag är lite mer teknisk. Inte lika musikalisk och mer envis.

Isak : Petter är drivkraften. Jag har tendensen att ge upp om det blir för svårt. Då kör han på istället och peppar mig.
strobe_4873
Hur kom ni i kontakt med Nyla?

Petter : Det var via vår manager Niclas Kings om producerat ganska mycket med Jennifer Lopez , Tiger Lilly , Kate Ryan med mera. Han jobbade med henne tidigare. Vi hade gjort ett track med honom som han kände skulle kunna passa henne och hon hade precis gjort Light it up då.

Isak : Det var rätt sound och timing. Det var självklart en chock att hon ville vara med på låten. Men samtidigt trodde vi såpass mycket på den och det gjorde hon också.

Petter : Det var ren chansning från Niclas sida. Han skickade iväg ett mail till hennes manager som bad skicka över låten. Hon gjorde först massa versioner som hon inte var helt nöjd med. Så det tog ett tag innan hon knäckte nöten.

Hur jobbade ni fram låten?

Isak : Vi lekte med en röst och slängde in den i ett plugin som heter Harmor. Helt random fick vi till ett skönt ljud och då ploppade melodin upp på direkten. Därifrån kom allt naturligt.

Artister som man ska ha koll på juts nu?

Isak : Major Lazer, Diplo , Justin Bieber . Personligen är jag mer dragen till Drake , Raphael Saadiq och Frank Ocean såklart. Jag gillar sådan musik mer om jag ska slappna av.

Petter : Jag är mer mainstream. Mina favoriter är faktiskt Major Lazer och Justin Bieber. Hans nya låtar då, det är viktigt att poängtera. När Diplo började producera honom började han blir bra.

Vilken låt ska man absolut ha med i ett DJ-set?

Båda: Då säger vi Greyhound med Swedish House Mafia !

Vad hoppas ni om framtiden?

Petter : Att det ska gå så bra som det bara går.

Isak : Att vi kan gör det vi älskar till maximum.

Petter : Att få jobba med musiken varje dag.

Isak : Att få jobba med nya människor. Man vill se en ny trend starta och vara en del av den.

Här kan du lyssna på nya singeln Good Vibe .

Strobe
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011