HONNE är en brittisk R&B och soulduo bestående av sångaren Andy och producenten James . De har varit kompisar sedan universitetet och började skriva musik ihop redan några dagar efter de träffades första gången. Deras första EP, Warm On A Cold Night , släpptes under 2015 och HONNE är sedan i somras aktuella med debutalbumet med samma namn som första EPn. På debutalbumet hittar vi låtar som Someone That Loves You , Warm On A Cold Night och Good Together . Namnet på duon kommer från det japanska ordet honne som betyder sanna känslor, vilket representerar deras musik riktigt bra. Kombinationen av Andys röst, instrumenten och texterna skapar ett slags djup av känslor, romantik och nattliga vibbar och musiken håller en verkligen varm om natten.

Popmuzik Podcast

Nu har de varit på turné runt om i världen och hade sin första huvudaktsspelning i Stockholm den 23 november. I samband med detta träffade jag dem för en intervju på Debaser Strand, där de också hade giget senare på kvällen. De talade väldigt gott om Stockholm och hade varit här flera gånger tidigare. De var väldigt härliga personer och ironiska skämt var återkommande genom hela intervjun och ledde till att man skrattade högt flertalet gånger.

Drömmen om att vara i ett band, har ni haft den här drömmen sedan ni var barn, eller har det ens varit en dröm för er?

James : Ja, jag började spela gitarr när jag var 12. Det var allt jag ville göra, jag älskade det. Började spela i band väldigt snart efter det.

Andy : Jag tror att båda två alltid vetat att vi ville göra musik. Jag känner mig lyckligt lottad att ha vetat det. Det är tufft när du går genom livet: ”Ah jag är inte säker på vad jag vill göra” och den typen av grejer. Men det har varit en hård resa att komma dit vi är nu.

Angående ert debutalbum Warm On A Cold Night, kan ni berätta lite om det?

James : Vi började med HONNE kanske 2,5 år sedan. Det är typ en samling av låtar som vi skrev under en 2 eller 1,5 års period. Warm On A Cold Night är den första låten som vi någonsin släppt så albumet är en samling av några riktigt tidigt gjorda låtar och några som vi skrev lite mer nyligen. Alla låtar är om Andy eller mig eller våra vänner och familj.

Andy : Det är ett väldigt personligt album som saker som har hänt oss. Det är väldigt romantiskt, positivt och ja, jag tror att… vi gillar det.

Ah va bra! Jag gillar det också.

James : Tack gud! Du är den första personen, eller tredje personen.

Det tror jag inte på. Jag vet att mina vänner gillar era låtar också.

James : Så du är den sjunde person då.

Andy : Okej coolt! Sakta tar vi över världen.

Här börjar ironin och skämten komma in i intervjun, och mer av det blir det!

Om ni bara fick beskriva er musik med tre ord, vilka ord skulle ni välja?

James och Andy : Varm, romantisk, inte evig.

James : Typ nattliga vibbar. Det är visst fyra ord.

Fyra ord är okej. Hur skulle ni vilja att folk reagerar, tänker eller känner när de lyssnar på er musik?

Andy : Jag skulle vilja att dem svimmade. Ja, det hade varit bra. Nej men generellt sett skulle jag vilja att det är någon slags flykt för att ta bort tankar av något som är oroande för dem eller något de har som händer i deras liv. En del människor säger på Twitter: ”Din musik hjälper mig genom mina tentor” eller vad som helst.

James : Ja, jag gillar tanken av det. En hel del människor säger att vår musik är ett soundtrack av deras långdistansförhållande eller att det hjälper dem efter att ha gjort slut med någon. Men jag tror att det skulle få människor att må ännu sämre. Men det passar en gör det inte? När man gjort slut med någon så lyssnar man på sorgliga låtar.

Ja, man behöver det för att kunna ta sig igenom det.

James : Ja, men också att det gör att människor mår bra av vår musik, det är det vi vill.
cr_honne_shot_02_040
Vad är det bästa med att vara ute på turné?

Andy : Vi har alltid älskat att resa och vill kunna resa. Så att se olika platser är väldigt najs.

James : Jag gillar att träffa massor av människor överallt vi åker. Vi skapar vänner runt om i världen. Och publiken.

Andy : Vad mer är bra? Äta massor av god mat i olika områden i världen.

James : Ja, Asien var det bästa för det eftersom vi älskar asiatisk och japansk mat.

Nyligen släppte ni en video till Good Together . Har ni en berättelse bakom den?

Andy : Det är inte den bästa videon att titta på på jobbet eller runt dina föräldrar kanske.

James : Vi ville göra en video som visar firandet av intimiteten och kärlek mellan alla olika människor, som kön, etnicitet, former och storlekar. Oavsett var i världen de befinner sig. Vad som gör människor glada borde bara vara en bra sak.

Andy : Låten handlar om människor som är riktigt nära, tokkära i varandra och vilket är ett bättre sätt att vara dig själv på, att veta att du är med rätt person när du är helt naken och avskalad, fysiskt eller mentalt. Det är ungefär det som videon visar.

Ja, jag fick verkligen den där känslan. Att vara bekväm med någon… väldigt känslosamt.

James : Är det inte lite för mycket för dig? Lite för mycket! Vi ville inte att det skulle vara riktigt så mycket för att vara ärlig. Men ja det hände och det går inte att ta tillbaka.

Är videon för mycket? Titta på videon nedan och bedöm själv. Ett tips är att följa Andys råd – ha inte föräldrarna eller arbetskollegorna runt dig.

Äsch, vi kan bara blunda vid vissa delar! Har ni något drömsamarbete?

Andy : Ja det finns massvis av människor där ute som gör massor av bra saker. Kendrick Lamar för han är fantastisk. Chance the Rapper är också riktigt, riktigt bra. Kehlani som är en duktig sångerska från USA. Vi kommer göra några fler samarbeten under de kommande månaderna.

Coolt, ser fram emot det. Har ni någon favoritlåt genom tiderna?

James : En av mina favoritlåtar genom tiderna är P.Y.T av Michael Jackson . Den sätter igång festen. Den är på vår pre-gigspellista.

Andy : Spellistan du lyssnar på när du borstar tänderna.

James : Lyssnade på den listan i duschen varje dag i tre månader. Och Man In The Mirror och Girl med The Internet .

Andy : Förmodligen vilken låt som helst av Radio Head. All I Need. Jag och James bondade genom Radio Head när vi träffades för första gången.

Juletider är ju på väg, har ni någon favorit jullåt?

James : Din favorit är Mariah Carey naturligtvis. (James tittar på Andy)

Var det ett skämt?

Andy : Det är ett skämt, tror jag.

Efter lite tänkande kommer James och Andy slutligen fram till att den bästa jullåten som gjorts är klassikern White Christmas med Bing Crosby.

Vilka är de tre första sakerna som kommer upp i era huvuden när ni tänker på Sverige?

Andy : Vi har ju klassikerna, Ikea, ABBA, Lönnar…

James : Min är det faktum att vattnet är så klart här att du faktiskt kan bada i det, och jag badade här för några somrar sedan.

Vad är er plan efter denna turné? Den slutar ju snart.

Andy : Sen åker vi hem, kopplar av lite. Planen är att ta lite ledigt, skriva lite mer musik inför nästa album. Vissa samarbeten som jag sade tidigare. Det är ganska svårt att skriva musik när man är på turné.

James : Det finns inte så mycket tid och ganska obekvämt på flygplan där folk sitter bredvid dig.

Kanske inte den bästa platsen för inspiration heller?

Andy : Nej, det finns så många låtar du kan skriva som handlar om att vara på ett flygplan.

Vart skulle ni vilja befinna er inom de kommande åren?

James : Barbados.

Andy : Okej så det är planen för oss hörni. Om två år, då klarar vi det!

James : Nej, men att spela massor av spelningar runt om i världen. Vi har redan fått några bokade på platser vi aldrig varit på innan, det är vi verkligen exalterade över. Ett andra album kommer att släppas förhoppningsvis. Kanske 9 personer kommer att gilla det den här gången eftersom 7 personer gillade vårt debutalbum.

Andy : Fem om du tar bort mig och dig.

Så hur många människor kommer att titta på er ikväll?

James : En, bara du. Men då kommer vi ha speglar framför oss, så det känns som att det är fler människor.

Spelningen var riktigt bra och Debaser var fullsmockat av folk som dansade och par som inte kunde hålla sig borta från varandra. Som förväntat behövdes alltså inte några av James speglar!

HONNE
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Jag är Stina, en 21-åring som studerar marknadskommunikation på Stockholms Universitet. Går kanske på lite för många konserter och lyssnar alltid på musik. Hos mig spelas framförallt olika typer av pop, indie och elektroniskt. Rihanna får mig att gå ned på knä.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011