Premiär i Being Blogged NY Henry Land är en ung EDM-producent från Norge som gjort sig ett namn på att remixa en hel del låtar. Med Runaway släppte han sin första egna singel, på vilken han bjöd in sångerskan Oda att sjunga. Resultatet blev en läcker klubbsingel med snyggt arrangemang och vackert melankolisk underton.
Nu är det dags för videon att ha premiär här hos Popmuzik, så jag ställde några frågor till Henry Land, som han svarade på här nedan.

Skicka in din musik

När förälskade du dig i elektronisk dansmusik?
Förmodligen när jag var runt 8-9 år gammal. En av mina första CD hade många danslåtar. ( Hits for Kids 1 )

Vilka är dina personliga inspirationskällor i genren?
Deadmau5 , Avicii , Prydz , Axwell , SNBRN , Flume .
Jag tror jag blir inspirerad av varenda låt som jag gillar.

Vilken remix som du gjort är du mest stolt över ?
Jag tror att det är min remix av B.o.B Back & Forth . Jag blev verkligen golvad när jag fick ett mail från Warner om att få remixa B.o.B.

Hur går du till väga när du ska skapa en remix?
Först brukar jag lyssna på låten för att få en känsla av originalet. Sedan öppnar jag ett nytt projekt med bara a capellan tillsammans med ett piano för att testa olika ackord. Efter att ha lekt lite med låten brukar lägga till synthar och arbeta på ljudbilden.
henry-land-3344
Hur kom ni i kontakt med sångaren Oda och vad gjorde henne perfekt för låten?
Jag läste om henne i en av mina favoritmusikbloggar. Hennes röst var perfekt för känslan som jag hade i åtanke. Så jag skickade ett meddelande till henne om att samarbeta via SoundCloud.

Berätta om bakgrunden till videon?
Runaway handlar om hopp och komma bort från verkligheten. Jag tycker om att vara ute i naturen också, så det var mycket roligt att filma video här i Norge.
Jag hade nöjet att arbeta med en fantastiskt team, och jag älskar resultatet! Vi var bara fem personer som jobbade med projektet på plats: en regissör, ​​en kameraman, 2 skådespelare, och jag som assistent. Bilen fick sätta begränsningarna för vad vi kunde ha med oss. Haha.

Vad hoppas du om framtiden?
Jag hoppas på det bästa! Att skapa musik är en så stor del av mitt liv, och jag verkligen vill fortsätta att göra det!

Henry Land
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011