I början av året blev jag hänförd av låten Sticky Leaves som dök upp i min Weekly Discovery-lista på Spotify. Artisten bakom låten är Linying från Singapore som tidigare endast skrivit låttexter till andra artister. Nu har hon valt att fokusera på att skriva till sin egen musik som går i genren elektronisk indie. Snabbt efter Sticky Leaves släpptes hamnade den på Spotify’s virala topplista globalt. Nu har hon släppt sin efterlängtade debut-EP Paris 12 som innehåller fem lugna låtar. Enligt Linying själv så uppkom låtarna från känslor som hon både ville komma ihåg och glömma.

Skicka in din musik

Mina personliga favoriter från EPn är just Sticky Leaves och Alpine , som var Linyings två första singlar. Hela EPn går rakt in i min ”tagga ner” lista. Av någon anledning påminns jag av Enya när jag lyssnar, speciellt av låten Paris 12 . Kan detta vara dagens moderna version av Enya? Det är något drömlikt med musiken som tar mig till en plats långt bortom vardagen. En plats jag mer än gärna skulle tillbringa mer tid på.

Linying
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Linying ger ett djupt inre lugn till oss lyssnare med debut-EPn Paris 12 och det passar som handen i handsken i myslistan.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Nordiska Favoriter
Share.

Jag är Stina, en 21-åring som studerar marknadskommunikation på Stockholms Universitet. Går kanske på lite för många konserter och lyssnar alltid på musik. Hos mig spelas framförallt olika typer av pop, indie och elektroniskt. Rihanna får mig att gå ned på knä.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011