I veckan var Astrid S i Stockholm för att spela förband till Troye Sivan under hans spelning på Gröna Lund.
Hon har ju skördat stora framgångar med sin självbetitlade debut-EP som släpptes i våras, där låten Hurt so Good varit enormt framgångsrik över hela världen. Sedan har hon även gjort framgång som sångerska på låten Running Out med Matoma och Dust med CLMD .
Jag ringde upp Astrid S för en liten intervju.

POPMUZIK LOVER 2

Du har varit ute på turné med Troy Sivan, hur var det?

Det var jätteroligt! Han har ju så fantastiska fans. När man kommer dit som förband är det ju inte mig de är där för att se, men de såg verkligen till att jag hade det bra på scenen och stöttade mig.
Sedan var det roligt att få se alla olika städer.

Kunde du och Troye hänga mycket tillsammans?

Nej tyvärr. Vi hade olika turnébussar och han hade en ganska omfattande promotionplan i de olika städerna och jag hade min, så vi fick faktiskt aldrig tid att hänga en enda gång under hela turnén.
Men jag får försöka få till det nu under denna delen av turnén när vi åker till USA.

Ja, men du var även i New York och spelade för inte så länge sedan. Berätta lite om det.

Min manager bad mig posta om konserten på Instagram, plus att de skulle länka till biljettförsäljning. Så jag ringde upp honom och undrade varför jag skulle ha konsert där, för det skulle ju aldrig kunna sälja ut. Men det sålde slut på en dag. Vilket var väldigt kul!
Sedan åkte jag dit och hade en klubbkonsert mitt på Manhattan.

Föresten, videon till Hurt so good är ju så snygg. Hur jobbade ni fram konceptet för den?

Tack! Jag jobbade med svensk kille som heter Andreas Öhman på den videon. Jag berättade för honom att låten handlar om dragningskraften mellan två människor. Att det är svårt att separera från varandra. Så jag tänkte att vi skulle kunna visualisera det med de elektriska fälten som du ser i videon.
Sedan blev det en bra koppling till mig som norsk artist att ha med de norska landskapen i videon.

Ja, och de olika linjerna som går igenom landskapet blir ju också väldigt effektfullt.

I Norge har vi ett telefonbolag som har den typen av linjer i sin reklam. Så det är många för förknippar videon med telefonreklam, vilket är jätteroligt. Att folk kommenterar videon som den nya reklamfilmen som Telenor. Haha.

Så varje gång folk ser videon går de omedvetet och köper sig en ny mobil.

Haha.

Färgerna i ansiktet som du har på omslaget till EPn. Varför valde ni det?

När vi skulle fota omslaget till EPn hade jag tagit fram lite referensbilder där en var med en kille som hade färgpulver i ansiktet. Då letade vi upp en make up artist som jobbat mycket med just färgpulver som testade olika saker.

astrid-s-445

Hur kom samarbetet till med CLMD för låten Dust ?

Jag skrev låten med en kille som heter Joakim Haukaas för två år sedan. Då spelade jag in den som en akustisk låt med gitarr. Sedan visade det sig att CLMD gillade låten, så han och Joakim producerade låten. I och med att jag gillar låten såpass mycket kände jag att jag själv skulle vilja sjunga den.

Denna är ju mer klubbig. Samtidigt har det släppt otroligt många remixar på dina låtar. Är du en klubbtjej?

Nej. Haha. Jag är jätteboring. När vi varit på turné så är jag alltid den som åker hem till hotellet först. Jag är en jättetråkig 19-åring, så jag är inte så bra på att vara 19. Haha. Men jag har bestämt mig för att jag måste bli bättre på att ha det roligt och gå ut med mitt band efter spelningar.

Fast det är ju sjukt skönt att sova också.

Ja men det är ju det! Jag älskar att bara kolla på Netflix och äta choklad på hotellrummet. Sedan vaknar jag utvilad klockan åtta.

Blir det jobbigt med jetlagg när du åker till USA tillexempel?

Nej, faktiskt inte. Jag brukar flyga så jag är i USA mellan tre och sex på eftermiddagen. Sedan håller jag mig vaken till klockan elva eller så, och vaknar av sig själv vid sex på morgonen.

En person som du skulle vilja spela in en duett med?

Jag tycker om The Weeknd . Sedan finns det en norsk artist som är på väg upp just nu som heter dePresno som jag gillar otroligt mycket. Jag borde nog fråga honom på Facebook om vi inte skulle ta och spela in en låt tillsammans. Så någon av dem.

Berätta om ett fantastiskt konsertminne.

Jag skulle nog säga Year & Years under Bergenfest.
Först spelade jag och sedan sprang jag till deras scen för att få se deras spelning. Men jag hann bara se två låtar för jag blev stoppad av massa folk på vägen som ville ta bilder. Men de två låtarna jag fick se var mina favoritlåtar som är Shine och Eyes Shut .

En bra låt att gråta till.

Fix You med Coldplay .

Vad händer nu till hösten? Du ska till USA, men hur går det med nytt material?

Jag skriver massa just nu inför min kommande andra EP, men det kommer inte förrän tidigast nästa år. Vi ska jobba lite mer med Hurt so good i USA, sedan vill jag göra lite akustiska versioner av mina låtar.

Astrid S
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011