Det är synd att säga att Pet Shop Boys haft ett fantastisk omdöme igenom hela karriären.
När Neil Tennant och Chris Lowe skulle producera Losing my mind för Liza Minnelli på hennes lysande Results -album ville de använda ett hysteriskt skratt i inledningen vilket Liza lade in sitt veto emot. Pet Shop Boys använde sedan det hysteriska skrattet när de släppte låten som b-sida på Jealousy . Kanske var det Minnelli som hade bäst koll i det fallet om allt kommer omkring.

POPMUZIK LOVER 2

En annan mindre lysande release är Future Boy med Cicero . Cicero var en söt kille som gjorde en lightversion av den synthpop Pet Shop Boys själva så framgångsrikt släppte.
De signade honom till sitt nystartade skivbolag Spaghetti Records (vars största hit blev The Crying Game med Boy George ) och lät honom släppa en knippe okej poplåtar.
Gillar man Pet Shop Boys så finns det absolut ljuspunkter på albumet Future Boy, som Love is everywhere och Then . Om inget så var det ändå ganska popigt i sin 90-tals produktion.
Nu när albumet återutgivits tillsammans med en knippe låtar som inte fanns med på originalalbumet och remixar av singlarna, så kan jag väl inte säga att albumet åldrats med värdighet. Mycket av ljudbilden är så typiskt för 90-talet att det inte blir direkt retro utan bara daterat och gammalt.
Största behållningen på hela albumet är helt klart låten Live for today som sjungs tillsammans med Sylvia Mason-James (körsångerskan på bland annat Go West med Pet Shop Boys). Låten har ändå en grundproduktion som är så mycket starkare än de andra låtarna, och skulle nästan kunna vara hämtad från Pet Shop Boys egna album Very .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
3 / 10

Ett väldigt daterat men i vissa fall charmigt återbesök i 90-talet och albumet Future Boy med Cicero.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011